Secretarul primăriei Mătăsari, încarcerat în mașină. 11 victime!

Grav accident rutier produs luni dimineața la Telești (Gorj), pe drumul național 67, la intersecția cu un drum județean ce trece pe lângă postul de poliție din localitate. Nouă persoane aflate în trei autoturisme au fost transportate la spital, iar alți doi pietoni au primit și ei îngrijiri medicale după ce au suferit atacuri de panică. Cel mai grav rănit a fost secretarul primăriei Mătăsari, care a rămas încarcerat în propria mașină. Vinovat de cele întâmplate pare să fie un șofer angajat la o firmă a omului de afaceri Valu Mucenic, din Peștișani.

Alarma s-a dat în jurul orei 7.00, după ce mai multe persoane au început să sune la 112 și să anunțe că în centrul comunei Telești s-a produs un grav accident rutier. Șoferul considerat responsabil de cele întâmplate, un bărbat de 42 de ani, venise dis de dimineață să își ia un coleg cu care să meargă la muncă. Știa drumul ca-n palmă, numai că, spre surprinderea colegului, nu a mai oprit la acesta la poartă și s-a dus glonț spre intersecția în care a intrat cu viteză și fără să se asigure.

Surprins de cele întâmplate a fost și patronul celor doi, omul de afaceri Valu Mucenic, venit în mare grabă la locul accidentului pentru a vedea ce s-a întâmplat. „Colegul lui era acasă și nu știe nimic, aștepta să vină să îl ia cu mașina. Nu a oprit la el la poartă, deși știa unde stă pentru că îl lua în fiecare zi. Acum așteptăm și noi să se dezmeticească și să vorbim cu el ca să vedem ce s-a întâmplat. Era om cu experiență, a fost șofer de directori pe la Târgu Jiu, nu se pune problema să nu fi fost un bun șofer”, a explicat Mucenic.

Transportați pe bănci din lemn

Șapte muncitori ai unei firme din Târgu Jiu au fost răniți după ce mașina cu care erau cărați de la Motru a fost lovită în plin. Cu excepția șoferului, cei mai mulți dintre aceștia stăteau pe niște bănci de lemn improvizate pe post de scaune într-o mașină mică pentru transport marfă. Claie peste grămadă, aceștia au fost aruncați în toate direcțiile când s-a produs accidentul. Cel mai grav rănit a fost șoferul unui alt autoturism, ulterior dovedindu-se că acesta este Nicolae Dădălău, nimeni altul decât secretarul Primăriei Mătăsari. Acesta a rămas încarcerat în mașina sa, pompierii intervenind cu aparatură specială pentru a-l scoate dintre fiarele contorsionate. Dădălău are o fiică polițistă, agenții care erau la locul accidentului trebuind să o sune pe aceasta și să o informeze despre cele întâmplate.

Fostul primar Ion Bâldea a fost printre primii localnici care a ajuns la locul nenorocirii. El și alți oameni au acordat primul ajutor până la sosirea echipajelor specializate, ISU Gorj instituind cod roșu de intervenție cu această ocazie. Mai multe ambulanțe și echipaje SMURD, precum și o mașină de transport victime multiple au fost deplasate la Telești pentru a prelua răniții, în tot acest timp traficul rutier fiind deviat pe drumuri colaterale pentru a se putea interveni pe șoseaua plină de răniți și resturi din mașinile ciocnite. „Una dintre victime era încarcerată, ISU Gorj intervenind pentru descarcerarea acesteia. Trei dintre victime au suferit leziuni grave și au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Târgu Jiu. Restul victimelor au suferit leziuni minore sau atacuri de panică”, a informat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, dr. Costinel Popescu, a menționat, la rândul său, că cinci dintre cele 10 persoane care au fost aduse la spital au răni mai grave, dar sunt stabile hemodinamic și respirator. Toți răniții rămân internați cel puțin 24 de ore, o a 11-a persoană refuzând să mai fie internată după ce a fost transportată de la Telești spre Târgu Jiu. Este unul dintre cei doi pietoni care a suferit atac de panică imediat după impactul dintre autoturisme.

Anchete și efecte

În urma acestui accident, șoferul considerat responsabil de cele întâmplate a rămas fără permisul de conducere. În plus, pe numele său a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, el având de dat explicații și în fața patronului său, care vrea să știe ce s-a întâmplat de a generat toate aceste necazuri. Accidentul de la Telești a intrat și în atenția inspectorilor de muncă, toate persoanele implicate în evenimentul rutier fiind în mers spre locul de muncă. Accidentul a scos la iveală și condițiile improprii în care erau transportați pe bănci de lemn muncitorii ce trebuia să ajungă la Târgu Jiu.

În plus, în urma acestui eveniment, accesul în intersecția din apropierea postului local de poliție din Telești va fi îngreunat pentru șoferi întrucât autoritățile vor monta aici relantoare de viteză. Primarul Ion Mischie a primit dispoziție deja de la polițiști să monteze cât mai repede relantoarele respective pentru că intersecția nu este la prima nenorocire de acest gen și riscă să o „concureze”, din păcate, pe cea de la Săcelu, unde se produc, de asemenea, frecvent, astfel de accidente. „Sunt semne de circulație corespunzătoare, așa cum poate să vadă oricine. Este semn pentru fiecare conducător auto care pătrunde în intersecție, dar dacă unii vin cu viteză foarte mare și nu respectă nici un semn, cred că nici Poliția și nici administrația comunei nu sunt vinovate cu nimic”, a menționat edilul.

Vizualizări: 10,227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: