Secţii de votare PSD acasă la Giorgi, Roibu şi Ion Ministru’

Organizaţia PSD Gorj va organiza, duminică, alegeri în toate localităţile din judeţ, pentru desemnarea preşedintelui partidului la nivel naţional. Asta în condiţiile în care Liviu Dragnea este singurul candidat validat pentru şefia PSD. Potrivit lui Ion Călinoiu, în anumite localităţi din judeţ vor fi organizate alegeri acasă la membrii de partid. Mai mulţi consilieri locali din Târgu Jiu şi-au asumat responsabilitatea de a organiza alegeri la domiciliul lor, printre aceştia numărându-se: Gabriel Giorgi şi Petrişor Roibu. Alegeri vor avea loc şi în Cartierul Meteor, acasă la Ion Ministru.  În total, 13.000 de pesedişti gorjeni sunt aşteptaţi la urne.

PSD Gorj va organiza alegeri în toată regula pentru şefia partidului, în condiţiile în care nu există decât un singur candidat. „Potrivit ghidului de desfăşurare al alegerilor, vom avea secţii în fiecare localitate, unde organizaţiile noastre funcţionează. Este stabilit foarte clar că nu vor fi secţii în şcoli, în spaţii comerciale, ci vor fi în sedii de partid, în clădiri care să permită desfăşurarea acestor alegeri. Sediul unei secţii este stabilit de organizaţia locală, iar dacă preşedintele îşi asumă responsabilitatea, poate să organizeze o secţie de votare şi la cineva acasă. Ori de ar fi doi, trei candidaţi, ori de ar fi cinci alegerile se organizează după acelaşi cadru creat de statut”, a declarat Ion Călinoiu. Acesta a mai precizat că membrii birourilor electorale nu vor fi remuneraţi pentru activitatea desfăşurată duminică. „Am intrat în posesia buletinelor de vot şi deja le-am distribuit. Am primit aproximativ 13.000 de buletine de vot. Deocamdată, Organizaţia Judeţeană a PSD Gorj nu a cheltuit nimic cu aceste alegeri, buletinele au venit de la centru, iar resursa umană care îşi desfăşoară activitatea o asigură preşedinţii organizaţiilor locale, fără a avea pretenţii să fie plătiţi membrii birourilor ori comisia judeţeană”, spune Călinoiu.

Giorgi şi Roibu îşi pun casele la dispoziţia partidului

Un număr de 12 secţii de votare vor fi organizate la nivelul municipiului Târgu Jiu pentru alegerile de duminică. „La Târgu Jiu avem 2456 de membri PSD şi încercăm să acoperim toate zonele din municipiu, inclusiv Ursaţi- Polata, Drăgoieni-Preajba, Bârseşti, Slobozia. Va fi un efort mai mic pentru alţii, mai mare pentru unii întrucât nu avem voie să organizăm secţii de votare oriunde. Pentru zona Drăgoieni- Preajba, domnul consilier Roibu şi-a luat angajamentul că va face alegeri la el acasă, iar apoi cu urna mobilă se va deplasa şi în Preajba; în zona Pajiştei-Ursaţi, domnul Giorgi va organiza alegerile la el acasă, iar apoi va pleca, cu urna mobilă, şi în Bârseşti şi în Polata. În Meteor, alegerile se vor organiza acasă la Ion Ministru. În orice caz, sunt mai multe persoane care şi-au arătat disponibilitatea de a organiza alegeri la ele acasă. De asemenea, vom avea secţii de votare la Casa de Cultură a Sindicatelor, la Casa Tineretului, la Rostramo, la Cooperativa Drum Nou, la Partida Romilor. Vor fi 12 echipe care vor încerca să acopere tot oraşul”, a declarat Aurel Popescu, preşedintele PSD Gorj. Acesta a mai precizat că membrii de partid vor fi anunţaţi prin sms, telefon şi e-mail în legătură cu secţia unde trebuie să voteze.              

Alegeri şi în căminele culturale

În majoritatea localităţilor din judeţ, alegerile PSD se vor desfăşura în căminele culturale. „În Bustuchin, avem 397 de membri PSD, iar alegerile se vor desfăşura în căminul cultural. La persoanele netransportabile ne vom deplasa cu urna mobilă. Consilierii locali au liste cu cei aflaţi în această situaţie”, a declarat primarul Ion Ciocea.

Şi la Turburea alegerile pentru şefia PSD se vor desfăşura tot în căminul cultural. „Vom organiza o singură secţie de votare, la căminul cultural. În mare parte membrii PSD din comună au maşini, iar cei care nu au se cuplează cu ceilalţi. Dacă va fi nevoie, vom pune la dispoziţie şi urna mobilă”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea. 

casa_ion_ministru 

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: