Show și relaxare maximă la Conferinţa PSD Gorj

Alegerile organizate ieri în cadrul conferinţei judeţene a PSD Gorj pentru realegerea actualei echipe de conducere şi completarea unor posturi rămase vacante a fost o simplă formalitate pentru liderii care sunt în fruntea filialei de mai bine de un deceniu. Toată lumea a fost veselă şi bine dispusă, dovadă că mai marii partidului sunt mulţumiţi de rezultatele guvernării, mai puțin de dosarele penale cu care s-au ales în această perioadă.

Startul distracției l-a dat Andrei Maioreanu, aspirant etern la un post eligibil de parlamentar, cunoscut pentru faptul că vorbește mult. Și Victor Ponta, dar și Florin Cârciumaru și Liviu Dragnea au încercat să limiteze discursul acestuia reamintindu-i la interval de câteva minute că a primit acceptul pentru a vorbit doar un minut, nu o oră. Maioreanu a zăbovit minute bune la microfon, iar când i se cerea să încheie discursul menţiona că tocmai atunci urma „partea cea mai importantă”. Mesajul său viza faptul că organizaţia a scos scoruri bune la alegeri chiar şi când el a fost pe locul 35 pe lista cu candidaţi.

Atmosfera din sala de şedinţe a fost la un moment dat ca la stadion, una din „realizările” cu care premierul se şi mândreşte deja. El s-a comparat cu un Junior de la Pandurii, venit din capitală să „joace” la Gorj, Florin Cârciumaru reacţionând, ca „antrenor” şi menţionând că l-ar coopta în „lot”, adică în PSD Gorj, şi pe Liviu Dragnea, cel din urmă declinând oferta şi spunând că rămâne fidel alegătorilor săi din Alexandria, loc în care l-a „transferat” şi el în 2012 pe Crin Antonescu.

Rămânând la Victor Ponta, acesta a rememorat pentru auditoriu şi un gând pe care l-a avut atunci când venea spre Târgu Jiu. Premierul se întreba ce s-ar fi întâmplat cu Tudor Vladimirescu dacă ar fi trăit în vremurile noastre şi ar fi încercat să plece spre București cu pandurii săi. Ponta era convins că i s-ar fi înscenat un dosar penal sau că, înainte cu o seara de plecarea spre capitală, ar fi apărut un denunţător la televizor care să îi dezvăluie planul, deputatul de Târgu Jiu neprecizând dacă Tudor Vladimirescu despre care vorbea acordase eventual vreo consultanţă juridică pe la Turceni sau Rovinari pentru a avea probleme cu DNA-ul. Eventual, acel Tudor Vladimirescu ar fi fost curtat intens pentru a deveni membru PSD şi pentru a renunţa la planurile sale revoluţionare, o funcție de conducere găsindu-se oricând în ograda partidului de guvernământ, chiar și în defavoarea membrilor care fac muncă de partid de o viață în speranța că într-o zi vor prinde și ei o fărâmă din ciolanul puterii.

OPERAŢIUNEA CRAVATA

Ponta a povestit cum a ajuns să poarte ieri cravata lui Liviu Dragnea. O are din 2010, când a candidat la preşedinţia partidului. Atunci avea o altă cravată la gât, care nu i-a plăcut lui Dragnea, astfel că acesta din urmă i-a dat cravata lui. Cravată pe care Ponta a purtat-o la şedinţa de ieri, probabil ca un mesaj pentru Dragnea să nu uite vechile prietenii.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: