Primarul votat de aproape toţi locuitorii şi-a îndeplinit toate promisiunile

Primarul comunei Săuleşti va candida pentru nou mandat în anul 2016. Acesta spune că şi-a respectat aproape în totalitate promisiunile făcute localnicilor în ultima campanie electorală. La alegerile trecute, Constantin Rucsanda Drăghici a candidat independent şi a obţinut circa 89% din voturi. În această vară s-a înscris în PSD şi speră să obţină un nou mandat cu peste 90%.

Comuna Săuleşti se numără printre localităţile cu cele mai mici venituri proprii. Cu toate acestea, se poate lăuda cu investiţii majore: drumurile au fost deja asfaltate ori sunt incluse în programe de asfaltare, toate şcolile au fost renovate şi dotate cu încălzire centrală, funcţionează reţelele de apă şi canalizare, sediul primăriei a fost renovat, etc.

În aceste condiţii, primarul Constantin Rucsanda Drăghici se declară mulţumit de realizările sale. „Comuna Săuleşti are venituri proprii de doar 350.000 de lei, dar asta nu înseamnă că suntem că ultimii în judeţ în ceea ce priveşte investiţiile. Toate şcolile au autorizaţii de funcţionare, am reabilitat sediul primăriei, ne pregătim să depunem un proiect pentru modernizarea drumurilor de interes local. Este vorba despre asfaltarea a 5,5 kilometri de drumuri, pentru care vom încerca să obţinem fonduri europene în valoare de un milion de euro. Dacă reuşim să obţinem banii pentru implementarea acestui proiect nu ne mai rămâne niciun drum din comună neasfaltat. Pe raza comunei Săuleşti avem o reţea de apă şi canalizare funcţională pe 26,5 kilometri, încă de acum 4 ani. Purcaru este singurul sat care nu are aceste utilităţi. Vreau să fac un puţ acolo, am identificat deja sursa de finanţare. Este o necesitate pentru acel sat, chiar dacă acolo nu mai sunt decât circa 100 de gospodării”, a declarat Constantin Rucsanda Drăghici, primarul comunei Săuleşti.

Edilul local intenţionează să candideze pentru nou mandat din partea PSD şi speră să obţină peste 90% din voturi. „La ultimul mandat, am candidat independent şi am obţinut 89,37% din voturi. Acum m-am înscris în PSD, iar dacă am luat 89,37% ca independent, cu  partid trebuie să iau peste 90%. Cam ce am promis oamenilor am făcut, în plus nu aş putea să le promit marea cu sarea, iar apoi să nu fac. Sunt optimist în ceea ce priveşte veniturile comunei pentru anii viitori. Ni s-a cerut o autorizaţie de construcţie pentru prima sondă pe raza comunei Săuleşti. Sondele sunt mană cerească pentru localităţile pe raza cărora se amplasează, numai o autorizaţie de construcţie aduce primăriei 52.000. În momentul de faţă, se fac nişte studii. Sperăm să se mai facă şi alte sonde, nu numai una. Odată crescând veniturile proprii, lucrurile vor sta altfel”, precizat primarul Drăghici.

primar_saulesti

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: