Secțiile prin care bate vântul rămân cu paturi mai puține

Se „reconfigurează” secțiile la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. În funcție de câți pacienți au fost internați în fiecare secție, se va stabili de unde se vor tăia paturi și unde vor fi suplimentate locurile. Cele mai puține paturi au fost ocupate în secțiile ORL și Oftalmologie, astfel că aici va fi redus numărul de paturi.

Ca să aibă o imagine de ansamblu, conducerea spitalului a explicat că a luat ca indicatori de referință datele din 2019 ținând cont că nu le putea compara pe cele de anul trecut, când multe secții au fost mai mult goale din cauza pandemiei.

Dacă vorbim de compartimentul de Pneumologie, de exemplu, aici gradul de ocupare a fost de peste 100% în anul 2019 așa că vor fi puse paturi în plus. În schimb, sunt secții cu un grad foarte redus de adresabilitate așa că oficialii spitalului se gândesc să reducă din numărul de paturi. “Sunt secțiile Oftalmologie, ORL, care au un grad redus de adresabilitate. Mi-am propus să reduc numărul de paturi. Secția de Obstetrică Ginecologie are un grad de ocupare a paturilor redus și toate aceste paturi le-am dirijat către secțiile care au un grad de ocupare mai mare”, a anunțat directorul Dumitru Vienescu, la Gorj TV.

Pe de altă parte, vor fi înființate și alte compartimente în cadrul spitalului. „Un compartiment de îngrijiri paleative este foarte necesar. Durata de internare a acestor pacienți este foarte mare și este nevoie de acest compartiment, dar acesta nu se poate realiza atât de repede. Personalul medical are nevoie de o specializare care durează un an de zile”, a mai spus Vienescu.

Vizualizări: 1,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: