Şedinţă pentru SNLO la Ministerul Economiei

Şefi din minerit şi energie, precum şi lideri sindical din domeniu se vor aşeza azi la aceiaşi masă, la Bucureşti, pentru a discuta despre soarta livrărilor de lignit din Oltenia. Discuţiile au loc pe fondul unui nivel extrem de redus al livrărilor, dar şi cu o zi înainte ca Guvernul să aprobe fondurile necesare pe care termocentralele cu datorii să le folosească la plata cărbunelui neachitat de luni de zile.

Directorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan, directorul general al Electra, Constantin Bălăşoiu, precum şi liderul sindical Marin Condescu sunt câţiva dintre şefii din minerit şi energie care se vor aşeza azi la aceiaşi masă cu reprezentanţii Ministerului Economiei pentru a discuta despre livrările de lignit ale SNLO. Problemele încep să fie cât se poate de serioase atâta timp cât producţia pe hidro rămâne la un nivel extrem de ridicat, termocentralele nefiind solicitate prea mult pentru a produce şi ele energie electrică în sistemul naţional. Burlan afirmă că nu exclude varianta unor noi programe parţiale de şomaj tehnic în perioada următoare, aşa cum se întâmplă cu bazinele din Mehedinţi şi Vâlcea, ai căror angajaţi rămân de săptămâna viitoare acasă pentru două săptămâni.

„Este o şedinţă la care şi eu am fost invitat şi la care se va discuta în principal despre livrările de cărbune făcute de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Nivelul acestor livrări este foarte scăzut şi, în acest context, trebuie luate anumite măsuri. Trebuie să gestionăm activitatea carierelor care sunt performante diferit de celelalte. La acestea din urmă trebuie să vedem ce putem face pentru a reduce costurile şi cheltuielile. Vom face probabil un program de prioritizare a producţiei în funcţie de eficienţa cu care obţinem cărbunele. Ţin să menţionez că nu se pune problema închiderii unor capacităţi de producţie, ci eventual a conservării unora dintre acestea, ceea ce poate presupune perioade şomaj tehnic parţial”, afirmă directorul general al SNLO.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: