Chifteluțe de cartofi, gustoase şi săţioase

Chiftelele din cartofi sunt un preparat care poate fi servit la aperitiv, dar şi ca fel principal de mâncare. Chiftelele sunt sățioase, savuroase și foarte ușor de preparat. Sunt foarte bune calde, alături de un sos proaspăt de iaurt cu verdeață.

Ingrediente: 6 cartofi cruzi, 2 cepe, tocate mărunt, 1 căpățână de usturoi, zdrobită, 1 legătură de mărar verde, 1 linguriță de cimbru uscat, 1 linguriță de oregano uscat, 1 linguriță de boia dulce, 1/2 linguriță de turmeric (curcumă), 1 lingură de fulgi de drojdie nutritivă, sare, ulei de măsline (pentru uns chiftelele când le scoți din cuptor)

Mod de preparare:

Se dau pe răzătoarea mică patru cartofi și pe răzătoarea mare ceilalți doi. Se amestecă într-un bol toate ingredientele, se stoarce în palme surplusul de lichid și se formează chiftele ușor turtite. Se pun chiftelele în tava de la cuptor pe hârtie de copt și se coace la foc mediu, 40 – 60 de minute, întorcându-le și pe cealaltă parte. Dacă nu aveţi hârtie de copt, puteţi presăra mălai în tava de cuptor și va fi la fel de bine.

Poate mai bine, dacă ne gândim și la grăsimile cu care sunt impregnate hârtiile de copt. Chiar dacă vi se pare că nu se vor lega, în prezența temperaturii din cuptor, cartoful crud se leagă. Nu e nevoie de ou sau alt liant. Trebuie doar să le faceţi turtite, nu rotunde, pentru a se coace mai repede și mai bine.

Când sunt gata se pun într-un vas de Jena şi se ung când sunt calde cu ulei de măsline.

Vizualizări: 2,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: