Șef de stat, diagnosticat cu Covid

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a anunţat marţi, într-un interviu televizat, că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, pe care l-a minimalizat în mod neîncetat de la începutul pandemiei covid-19 şi care a ucis peste 65.000 de oameni în ţara sa, relatează AFP.

 
”Rezultatul pozitiv al testului tocmai a sosit”, a declarat şeful statului brazilian, în vârstă de 65 de ani, într-un interviu acordat mai multor posturi de televiziune, precizând că se ”simte bine”

El a anunţat luni că prezintă unele simptome de covid-19, şii anume febră, şi faptul că a făcut un test.

Preşedintele statului brazilian a ”îndulcit” recent o lege cu privire la purtarea măştii de protecţie, în contextul în care Brazilia este lovită în plin de noul coronavirus.

De la începutul epidemiei, Bolsonaro minimalizează boala şi a participat la mai multe evenimente publice fără să poarte o mască de protecţie.

El a criticat măsuri împotriva pandemiei impuse în mai multe state braziliene.

Sâmbătă, Bolsonaro a publicat pe reţele de socializare o imagine în care apare cu faţa descoperită, împreună cu mai mulţi miniştri brazilieni şi ambasadorul american la Brasilia, la o recepţie cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite.

Luni, Bolsonaro s-a opus prin veto faţă de două articole din legea cu privire la folosirea măştii de protecţie în locuri publice.

Brazilia este a doua cea mai afectată ţară de pandemia covid-19, după Statele Unite, cu 1,6 milioane de contaminări cu noul coronavirus şi 65.487 de morţi din cauza covid-19.

Vizualizări: 459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: