Ciumă bubonică în China

Autorităţile din oraşul Bayannur, în Mongolia Interioară, în nordul Chinei, au anunţat luni un adevărat ”arsenal” de măsuri în urma descoperirii în weekend a unui caz de ciumă bubonică la un bărbat, relatează AFP.

 
Acest bărbat, un cioban, se afla într-o stare stabilă, într-un spital din Bayannur, a anunţat duminică, într-un comunicat, Comisia Sanitară din oraş.

Comisia a interzis vânătoarea şi consumul unor animale susceptibile să transmită ciuma - mai ales marmote - până la sfârşitul anului şi îi îndeamnă pe locuitori să semnaleze orice rozător mort sau bolnav.

Bacteria Yersinia pestis poate fi transmisăla om de către purici care au muşcat un şobolan infectat.

În pofida faptului că această boală extrem de contagioasă este rară în China şi că ea poate fi tratată, cel puţin cinci persoane au murit, începând din 2014, potrivit Comisiei Naţionale chineze a Sănătăţii.

Alt caz supsect, implicând un adolescent în vârstă de 15 ani, a fost semnalat luni în Mongolia vecină, potrivit agenţiei oficiale chineze de presă China Nouă.

Băiatul a prezentat febră după ce a mâncat o marmotă vânată de un câine, potrivit agenţiei.

Alte două cazuri au fost confirmate săptămâna trecută în provincia mongolă Khovd, implicând fraţi care au mâncat carne de marmotă, precizează China Nouă.

Aproximativ 146 de persoane care au intrat în contact cu cei doi bărbaţi au fost plasate în carantină.

Vizualizări: 770

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: