Putin poate rămâne președinte până în 2036

Rusia a adoptat o așa zisă reformă constituţională care-i permite lui Vladimir Putin să rămână la Kremlin până în 2036. Ruşii au validat cu 77.92% acest bloc de amendamente care, în afară de problema mandatelor preşedintelui în funcţie, introduc totodată principiile conservatoare ale acestuia în Constituţie.

Vladimir Putin le-a cerut marţi ruşilor să garanteze ”stabilitatea, securitatea şi prosperitatea” Rusiei, pe care se laudă că a scos-o din haosul postsovietic.

”A avut loc un referendum triumfal de încredere în preşedintele Putin”, a declarat un purtător de cuvţnt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în urma acestui vot care a durat o săptămână şi care s-a încheiat în mod oficial cu o victorie a taberei ”da” cu 77,92% din voturile exprimate.

Votul ”împotrivă” a fost de 21,27%, potrivit rezultatelor finale difuzate joi de Comisia Electorală. Prezenţa la vot a fost de aproximativ 65%.

Districtul autonom Neneţia, în Arctica, este singura regiune din Rusia în care tabăra ”nu” a obţinut o victorie, cu 55,25% din voturile exprimate, potrivit rezultatelor oficiale.

Vizualizări: 886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: