Şef nou la Ambulanţa Gorj. Directorul Niculescu ratează concursul

Marinică Niculescu ar putea în câteva zile să nu mai fie director al Staţiei Judeţene de Ambulanţă Gorj, în locul său urmând să vină, cel mai probabil, juristul instituţiei.

Ministerul Sănătăţii a organizat pe parcursul lunii ianuarie concursul pentru ocuparea posturilor de manageri la mai toate staţiile de ambulanţă din ţară, iar pentru Gorj doar juristul Constantin Mitroi s-a înscris. Niculescu afirmă că şi el a fost interesat de participarea la concurs, dar nu i-a fost admis dosarul pe motiv că îi mai trebuie un anumit tip de diplomă pentru a dovedi că este bun manager.

După ce în ultimii cinci ani de când e în fruntea SAJ Gorj a reuşit să schimbe radical faţa instituţiei şi să rezolve multe dintre problemele acesteia, Niculescu s-a împiedicat fix de problema la care se gândea mai puţin. Condiţia impusă de minister este formulată astfel – „sunt absolvenţi ai unui curs de perfecţionare în management sanitar, organizat de o instituţie acreditată, din ţară sau din străinătate”, după cum se arată în regulamentul de organizare.

Constantin Mitroi a participat, în schimb, la concursul de la Bucureşti şi a reuşit să treacă de proba scrisă cu nota 7.20. Zilele trecute acesta a susţinut şi proiectul de management, fiind notat cu 7.13, o notă mai mică decât aceasta obţinând candidatul de la Vâlcea, care a fost apreciat de comisia de evaluare cu 7.12. Restul concurenţilor din celelalte judeţe au obţinut note de 8 şi 9, nici aceştia neavând contracandidaţi. Notele finale, după contestaţii, ar urma să fie anunţate în prima parte a săptămânii viitoare, după care candidaţii declaraţi admişi vor putea să îşi intre în pâine. Marinică Niculescu declară că dacă va fi schimbat din funcţie în aceste condiţii se va adresa instanţelor de judecată.

Vizualizări: 2,018

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: