Şefa de la Vamă iubeşte mâncarea chinezească

Gabriela Liao, directoarea Direcţiei de Accize şi Operaţiuni Vamale Gorj, este o femeie împlinită, care are o familie aşa cum a visat. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative în Sibiu, după care a devenit avocat în Baroul Gorj. Este căsătorită cu un cetăţean chinez, care trăieşte de 15 ani în România, iar împreună au două fete, de 11 şi 8 ani. Iubeşte mâncarea chinezească, pentru că este bogată în vitamine, iar fiecare zi o începe cu o cană de ceai verde.

Şefa de la Vamă a absolvit în anul 1998 Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Din anul 1999 a devenit avocat în cadrul Baroului Gorj, până în anul 2009, când a fost numită director coordonator la Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale Gorj. Faptul că înainte a fost avocat o ajută foarte mult în calitate de director executiv al instituţiei. Gabriela Liao se declară fascinată de cultura orientală, de tot ce înseamnă universul asiatic şi de mâncarea chinezească. Aproape în fiecare zi consumă preparate chinezeşti, deoarece sunt bogate în vitamine şi nu necesită un timp îndelungat de preparare. Alimentaţia este legată şi de medicina tradiţională chinezească, ceea ce înseamnă că poate fi folosită pentru a preveni şi vindeca anumite boli. Gabriela Liao îşi începe ziua cu o cană de ceai verde, lucru pe care îl recomandă tuturor. „Nu ştiu să gătesc mâncare chinezească, aşa că savurez cu cât mai multă plăcere ce găteşte soţul. Este mâncare foarte sănătoasă, iar modul de preparare asigură păstrarea vitaminelor şi a tuturor elementelor nutritive din alimente, necesare unei bune funcţionări a organismului”, afirmă Gabriela Liao.

Implicare în proiecte sociale

Chiar dacă este o persoană ocupată, în activitatea pe care o desfăşoară la serviciu fiind nevoie de foarte multă concentrare şi parcurgerea legislaţiei, încearcă să nu neglijeze nici latura spirituală, aplecându-se spre lectură. „Consider că multe rele din societatea modernă sunt determinate de faptul că oamenii sunt atraşi din ce în ce mai mult de beneficii materiale inedite şi nu acordă atenţie desăvârşirii sufletului”, consideră Gabriela Liao. Gabriela Liao s-a implicat şi în proiecte sociale. Alături de câteva prietene a pus bazele Asociaţiei pentru Şanse Egale, cu care a derulat mai multe proiecte care au avut ca temă lupta împotriva oricăror discriminări în societate pe criterii de sex, origine socială, religie, naţionalitate.

GURMANDĂ

Printre preparatele chinezeşti favorite se numără pui în cinci arome cu orez cu legume, raţă a la Pekin şi bananele caramel. Vorbeşte engleza fluent şi cunoaşte şi expresii în limba chineză. A vizitat China în urmă cu mai mulţi ani, fiind impresionată de ospitalitatea oamenilor.

 „Voi acorda la fel de multă atenţie carierei mele profesionale, cât şi educaţiei celor două fiice, deoarece eu consider că oricât de multe satisfacţii profesionale ai avea, împlinirea deplină ţi-o oferă familia”

Gabriela Liao

Vizualizări: 293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: