Şefa Serviciului de Ambulanţă Gorj cultivă cafea în apartament

Pasionată de flori, şefa Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Ana Duma, şi-a transformat apartamentul în care locuieşte într-o mini seră de flori. Le îngrijeşte şi le răsfaţă atât de mult încât aproape că nu mai are loc în casă pe timpul iernii. Ana Duma se laudă printre altele cu un arbore de cafea pe care l-a achiziţionat cu mult timp în urmă de la grădina botanică din Cluj. Arborele a crescut atât de mare încât a fost nevoită să-l reteze, bucurându-se de două ori de propria recoltă de boabe de cafea.

Ana Duma, actuala directoare a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, a profesat ani de zile în meseria de medic primar medicină generală la mai multe dispensare din judeţ mărturisind astăzi că deşi a terminat liceul pedagogic, secţia învăţători, şi-a dorit tot timpul să devină medic cardiolog. Nu a fost să fie, aşa că Ana Duma a ajuns în 1995 la Serviciul Judeţean de Ambulanţă după ce luase cu nota 10 examenul de medic primar din Cluj. „Am urmat apoi nişte cursuri de formare pe medicină de urgenţă şi am reuşit să o îndrăgesc practicând-o. În 2000 am devenit specialist în medicină de urgenţă şi am rămas de atunci la ambulanţă. Mi-am dorit să fac cardiologie dar nu s-a putut”, a declarat Ana Duma.

Mamă a unei fete stabilite definitiv în Cluj, Ana Duma mărturiseşte că nu este deloc uşor să-şi ştie fata departe cu atât mai mult cu cât este singurul copil însă preferă să fie departe şi bine din punct de vedere profesional decât aproape şi rău. „Fetei mele nu i-a plăcut medicina deşi atât eu cât şi soţul meu profesăm în acest domeniu. Ea a terminat dreptul şi este avocat în Cluj. Ne vizitează când poate, de Paşti am avut plăcerea să o am aproape. Prefer să-i meargă acolo decât să fie aici lângă mine şi să nu aibă nimic”, a precizat Ana Duma.

„Mi-ar fi plăcut să văd castele din Scoţia“

Femeie înainte de toate, şefa de la Ambulanţă mărturiseşte că îi place foarte mult să meargă la cumpărături şi în saloanele de înfrumuseţare fără a neglija însă gospodăria dar mai ales partea culinară. „Mi-ar plăcea să am mai mult timp să gătesc pentru că îmi place în bucătărie. Fac reţete tradiţionale dar dacă am timp mă încumet şi la ceva mai spectaculos. Îmi place să călătoresc, mărturisesc că mi-ar fi plăcut să văd castele din Scoţia şi îmi place rigurozitatea Japoniei”, a declarat Ana Duma. Nimic nu se compară însă cu dragostea pe care o are faţă de florile pe care le are acasă. Şi-a transformat apartamentul în care locuieşte într-o mini seră de flori. Nu lipsesc ficuşii şi petuniile, preferatele ei. Se poate lăuda cu un arbore de cafea, pe care l-a cumpărat de la grădina botanică din Cluj şi care s-a acomodat perfect în apartamentul ei. „A crescut foarte mare, până în tavan aşa că am fost nevoită să-l retez o dată dar am văzut că dă iar. Nu face lăstari că aş mai fi dat şi la altcineva, este imens şi înfloreşte cam o dată la cinci ani. Am avut două recolte de când îl am. Face nişte flori albe care apoi se transformă în boabe. Ele trebuie coapte, eu am încercat în tava de la aragaz”, a declarat Ana Duma.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: