Șefi din CE Oltenia, mituiți cu fete fierbinți de un angajat proxenet

A fost pontat ani la rând pe postul de lăcătuş la Cariera Roşiuţa, dar în orele de serviciu era proxenet. Mai mult, Complexul Energetic Oltenia i-a decontat vacanţa pe Litoral, acolo unde Benoni Bejinaru se ocupa cu traficul de persoane, unele prostituate fiind minore. Proxenetul şi complicele său au fost reţinuţi vineri de procurorii DIICOT, care susţin într-un comunicat de presă că de serviciile „fetelor” beneficiau şi şefii din minerit ai proxenetului, fără a da însă numele acestora. „Inculpatul a făcut în aşa fel încât să intre în graţiile unor şefi şi persoane influente, prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu”, susţin procurorii. Unele fete exploatate au fost ameninţate de proxeneţi, susţin procurorii, care menţionează că aceştia făceau şi trafic cu minore.

Aristică Benoni Bejinaru (36 de ani, Motru) și amicul său Casian Muja Bejat (29 de ani, Glogova) au fost reținuți și arestați preventiv, fiind suspectaţi de proxenetism, activitate pe care o practică din 2010. În atenţia procurorilor este şi un complice al acestora, Emil Dăogaru, cei trei apărând într-o fotografie făcută în această vară pe Litoral şi publicată pe Benoni Bejinaru pe pagina sa de facebook.

Patru percheziții domiciliare făcute pe 31 iulie și pe 1 august au adus probe împotriva celor doi indivizi acuzați de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și, respectiv, complicitate la aceste infracțiuni. Perchezițiile au avut loc la Motru și Glogova, în urma lor fiind ridicate telefoane mobile, tablete, laptopuri, documente, inclusiv de călătorie, dar și de expediere a unor sume de bani, probele strânse fiind suficiente pentru a stopa activitatea infracțională a suspecților.

Se folosea de statutul de miner pentru a poza în cetăţean onest

„Deşi este angajat la UMC Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe postul de lăcătuş mecanic, cu program zilnic de 8 ore, inculpatul a făcut în aşa fel încât să intre în graţiile unor şefi şi persoane influente, prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu.  Timpul inculpatului era împărţit în funcţie de activităţile de recrutare, transportare şi plasare a tinerelor pentru a fi exploatate sexual, având mai mult un program de noapte, când era prezent în cluburi, săli de jocuri de noroc şi pariuri sau alte locaţii destinate agrementului, iar în cursul zilei se odihnea. Toate aceste activităţi, inc. Bejinaru Aristică-Benoni a căutat să le mascheze prin luarea unei false atitudini de persoană onestă cu un anume statut social şi profesional demn de admiraţie, dar care, în plan sentimental şi al relaţiilor conjugale, a folosit cele mai bune metode pentru a exploata sexual oricare din partenerele cu care a intrat în contact. În realizarea scopului urmărit, inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni, cu sprijinul şi al inculpatului Bejat-Muja Casian – o cunoştinţă mai veche a sa orientată spre aceleaşi principii comportamentale - au iniţiat şi pus în aplicare planuri din ce în ce mai eficiente în racolarea tinerelor, aşa încât au format o reţea de clienţi din persoane de încredere, urmărind extinderea legăturilor cu noi persoane vulnerabile sau predispuse spre acte de prostituţie ori proxenetism.  Persoanele noi erau verificate minuţios şi în timp de către inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni, până la dobândirea încrederii din partea subiecţilor vizaţi şi, uneori, erau lăsate în grija directă a unor complici”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Cu minorele pe litoral

Anchetatorii spun că Bejinaru a fost ajutat, cu intenţie, de către inculpatul Bejat-Muja Casian care, încă din anul 2010, i-a înlesnit multe din activităţile infracţionale. În ultima perioadă de timp, respectiv din luna iunie 2014, cei doi inculpaţi au implicat, într-o oarecare măsură, şi pe suspectul Dăogaru Nicolae-Emil, în activităţile de transportare şi plasare, pentru prostituţie, a martorei BCB, pe litoralul românesc (perioada 21-28 iulie 2014). „ În perioada de comitere a faptelor, inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni a implicat un număr mare de tinere, multe aproape de vârsta minoratului şi aflate în continuarea studiilor, aşa încât a profitat la recrutarea acestora de un pretins sprijin că le ajută la promovarea unor testări sau examenului de bacalaureat ori acordarea anticipată de sprijin material care să creeze o stare de dependenţă sau chiar de supunere necondiţionată în faţa sa, cât şi a persoanelor de legătură. În unele cazuri, precum în situaţia persoanelor vătămate BED (14 ani) şi BEC (19 ani), inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni le-a adresat ameninţări şi a lansat acte de intimidare pentru a nu se plânge organelor de anchetă şi nici să dezvăluie către persoane de încredere faptele exercitate asupra acestora. Adusă în stare de dependenţă şi sub controlul direct sau intermediat, persoana vătămată BEC (transferată în Italia sau Austria), a fost avertizată că în caz de nesupunere riscă să fie vândută la alţi traficanţi de persoane de naţionalitate străină”, arată DIICOT.

”Socializare” pe Facebook

Anchetatorii au constatat că Bejinaru primea informaţii despre eventuale flagrante, motiv pentru care era tot mai prevăzător și apela la complici de-ai săi sau comunica direct pe Facebook, încercând să nu vorbească la telefon pentru a nu fi înregistrat. Pozele sale de pe Facebook îl arată însă vara aceasta mai tot timpul pe litoral, la „muncă”, în realitate el fiind pontat prezent la locul de muncă. Individul avea bilet de odihnă obținut la preț subvenționat de Complexul Energetic Oltenia, fiind ușor de imaginat cum reușea aceasta să stea mereu pe litoral la prețuri la care mulți dintre angajații CEO nu au mai fost din concediile anilor trecuți…

”De exemplu, în cursul anului 2014, în perioada 28 aprilie – 04 mai,  cât şi 19 – 31 iulie 2014, inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni a fost prezent pe litoral, deşi în mare parte a timpului apare pontat la locul de muncă. Perioada de sejur din luna iulie 2014 a avut drept scop ca în contul unui bilet de odihnă obţinut de inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni din partea unităţii unde era angajat (21-27 iulie 2014), acesta împreună cu inculpatul Bejat-Muja Casian şi cu suspectul Dăogaru Nicolae-Emil să înlesnească practicarea prostituţiei şi să tragă foloase de pe urma acestei activităţi desfăşurată de către BCB (18 ani). Ca să-şi ia măsuri de siguranţă, cei doi inculpaţi nu au plecat în acelaşi moment şi împrejurări cu sus-numita, aranjând cu alte persoane să o transporte, cu maşina şi cu trenul, după ce au plasat-o o noapte în municipiul Bucureşti. Inculpaţii s-au deplasat pe litoral, cu autoturismul, începând cu data de 19 iulie 2014. Din aceleaşi motive de precauţie, inculpaţii au luat măsuri ca şi revenirea în localităţile de domiciliu să se facă tot separat, activităţile fiind surprinse de organele de urmărire penală prin acţiuni flagrante, după caz, la data de 28 iulie 2014 şi, respectiv, 31 iulie 2014. Şi în vara anului 2010, cei doi inculpaţi au procedat în mod asemănător cu persoana vătămată minoră – BED”, mai arată procurorii DIICOT.

like_benoni

Benoni Bejinaru primea like-uri pe facebook de la politicieni

Vizualizări: 306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: