Concediată din Hidroelectrica după ce a refuzat să acopere un jaf

O ingineră de la UHE Tg Jiu, Sucursala Hidrocentrale Porţile de Fier, angajată în Hidroelectrica de 23 de ani, susţine că a rămas pe drumuri, postul său fiind desfiinţat, după ce a refuzat să semneze un proces verbal fictiv, mai exact să acopere un prejudiciu de peste 2 milioane de lei, valoarea unei staţii de alimentare cu apă la Peştişani.

Femeia spune că necazurile au început să apară după ce a fost desemnată să facă parte dintr-o comisie de inventariere a mijloacelor fixe şi a terenurilor de pe raza complexului Cerna-Motru-Tismana. Inventarul trebuia realizat în perioada 1-31 octombrie 2013, iar în data de 21 octombrie femeia a intrat în concediu medical din cauza unor probleme cardiace. Inginera spune că, la revenirea la locul de muncă, preşedintele comisiei, şeful biroului tehnic Adrian Miulescu, i-a cerut să semneze listele de inventar. Femeia a refuzat însă să semneze, pe motiv că a fost în concediu medical. “Nu am vrut să îi spun, de faţă cu toţi colegii, că eu nu am văzut nimic din acele liste, ca să nu-l fac de râs. Dânsul a venit nervos spre mine spunându-mi să semnez că şi aşa nu fac nimic, că o să-mi facă el referat că nu mă ocup decât de invenţii şi gesticula foarte nervos spre vitrina cu premii şi medalii care se afla în biroul meu”, a declarat Simona Nemţoiu.

Staţia de apă, cuprinsă de buruieni

Pentru a clarifica lucrurile în privinţa inventarului pe care îl considera suspect, inginera a făcut un raport către inginerul şef Cătălin Tilea, care a dispus refacerea inventarierii de către aceeaşi comisiei. De această dată au fost găsite nereguli, una dintre ele este staţia de alimentare cu apă potabilă, ce cuprinde 17 mijloace fixe, având o valoare de inventar de peste 2.2 milioane lei. “Când trebuia să facem inventarul la această staţie de alimentare cu apă, Adrian Miulescu nu a vrut deoarece a spus că este predată la Primăria Peştişani. Aceasta predare nu a avut loc deoarece aceste 17 mijloace fixe sunt tot în patrimoniul SC Hidroelectrica SA. Am intrat în staţia de alimentare cu apă potabilă după ce le-am spus că eu nu semnez inventarul dacă nu o inventariem. Când am ajuns acolo, am văzut buruieni de peste un metru, poarta de la intrarea în curte era închisă, uşa de la intrarea în staţie era închisă, iar nimeni nu avea cheie ca să intrăm în staţie. Au chemat şi un reprezentant al Primăriei Peştişani, care a spus că ei nu folosesc această staţie deoarece au alta construită pe fonduri europene”, a precizat inginera Simona Nemţoiu.

Evaluată cu punctaj de începător

Pentru că în luna iunie a acestui an urmau să se facă disponibilizări, personalul a fost evaluat. Inventatoarea de la Hidroelectrica a fost notată cu un punctaj mic, 3.55, care a condus la concedierea sa. A cerut administratorului judiciar Remus Borza ca o comisie să verifice din nou inventarul şi în mod special staţia de alimentare cu apă de la Peştişani şi refacerea evaluării sale. Patru comisii au fost trimise, iar în urma verificărilor preşedintele comisiei a fost sancţionat, însă punctajul de la evaluare a rămas acelaşi. În câteva zile femeia va trebui să plece acasă, la fel ca alţi 75 de angajaţi ai Sucursalei Porţile de Fier. Rămânând fără un loc de muncă stabil, îi va fi greu să-şi întreţină familia. “Sunt în preaviz din data de 24 iunie, iar în data de 15 iulie mi se încheie contractul. Am încercat să mai vorbesc cu administratorul companiei şi mi-a închis telefonul. O să îmi caut de lucru, pentru că am în întreţinere un copil de 14 ani şi o mamă de 70 de ani cu probleme grave psihice”, a mai spus inginera. 

Zeci de invenţii şi premii internaţionale

Inginera Simona Nemţoiu se mândreşte cu zeci de invenţii şi premii internaţionale la diverse saloane de inventică internaţională. În cei 23 de ani de activitate, inginera a adus pentru Hidroelectrica câteva zeci de medalii de aur, de argint şi dar premii speciale, atât în ţară cât şi în străinătate. Ultima medalie de aur a câştigat-o la Iaşi, pentru o invenţie realizată împreună cu Andrei Maioreanu. Este vorba de o instalaţie de urmărire poziţie vană.  

Vizualizări: 381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: