Şefii CEO care au ratat programul de disponibilizare

Mai mulţi şefi şi lideri sindicali din CE Oltenia se încadrează în condiţiile luate în calcul de administraţia companiei la concedierile colective din acest an. Printre aceştia s-ar afla şi directorul Dumitru Iacob sau sindicalistul Eugen Iovan. Au ratat însă “şansa” să plece acasă cu 4 salarii compensatorii şi venit de completare, pentru că nu au depus cerere.

Aproape 400 de salariaţi ai CE Oltenia au solicitat să plece din companie cu ordonanţa, însă jumătate vor trebui să rămână, asta pentru că planul societăţii prevede doar 200 de plecări colective în 2018. Astfel, compania este pusă în situaţia de a refuza cererile angajaţilor de a fi concediaţi. Ar fi vorba de 176 de solicitări.

Cei plecaţi vor primi patru salarii medii brute compensatorii. Numărul mare de cereri de concediere se datorează faptului că este ultimul an în care se acordă venit de completare. Adică primesc de la guvern o sumă consistentă de bani timp de 24 de luni, care se adaugă ajutorului de şomaj.

Prin companie se vorbeşte că mai mulţi şefi din CE Oltenia s-ar fi încadrat la criteriul privind pensionarea în următorii doi ani, dar n-au depus cerere, drept urmare nu se află pe lista concediaţilor colectiv din acest an. Asta pentru că plecările din companie se fac acum doar la cerere. Printre cei care s-ar pensiona până în 2020 s-ar afla şi Ion Pisc, directorul Termo Rovinari, Dumitru Iacob, director al Direcţiei Servicii Suport, precum şi Eugen Iovan, preşedintele Sindicatului Energia Turceni. Directorul Iacob spune că, totuşi, nu se încadrează: „Nu, eu în 2022 îndeplinesc. Nu am aport de grupă decât 7 ani, asta înseamnă 1 an reducere. Am solicitat o situaţie la Casa de Pensii”.   

Preaviz de 20 de zile

Salariaţii CE Oltenia care vor rămâne pe lista finală a disponibilizaţilor vor pleca acasă în data de 2 iunie. Cei vizaţi vor primi în zilele următoare preavizul. „Prioritatea este următoarea: personal TESA care a optat pentru concediere, salariaţi care au probleme medicale, pensionabili. Aceştia din urmă se selectează în funcţie de perioada pe care o mai au până la pensionare, dar nu mai mult de 2 ani. Începând cu data de 2 mai, salariaţii cărora li se desfiinţează posturile vor primi preavizele. Acestea sunt de 20 de zile lucrătoare”, a declarat Ion Ruşeţ, consilierul directorului general al CE Oltenia.

Vizualizări: 5,642

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: