CE Oltenia refuză aproape două sute de cereri de concediere

Situație neobișnuită la Complexul Energetic Oltenia. Compania este pusă în situația de a refuza cererile angajaților de a fi concediați. CE Oltenia a prins în buget sumele necesare plăților compensatorii pentru 200 de salariați, dar a primit 376 de cereri de concediere. În aceste condiții, compania va refuza 176 dintre acestea.

Cei plecați vor primi patru salarii medii brute compensatorii, dar ceea ce a dus la numărul mare de cereri de concediere îl reprezintă faptul că este ultimul an în care se acordă venit de completare, adică primesc de la guvern o sumă consistentă timp de 24 de luni, care se adaugă ajutorului de șomaj.

CE Oltenia a spus că nu va aproba decât cererile de concediere care vin de la persoane cu boli grave ori de la personalul TESA. "Din numărul total de 376 de solicitări, aproximativ 100 sunt de la personalul tehnico-operativ și conducători formație de lucru", a spus Constantin Lăzăroiu, director în Divizia Minieră, la un post de televiziune. Lăzăroiu a precizat că venitul de completare cu șomajul poate ajunge la 2484 lei.

Vizualizări: 7,005

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: