Şefii deconcentratelor, la examen

Rând pe rând, şefii instituţiilor deconcentrate din Gorj vor trece pe la ANFP, unde vor susţine examene pentru a redeveni funcţionari publici, încadraţi pe funcţii de directori executivi. Măsura are avantajele şi dezavantajele sale, susţin reprezentanţii Guvernului în teritoriu.

Doar Pompiliu Ciolacu - directorul Centrului de Cultură Gorj şi Ion Cupă - directorul Finanţelor Publice Gorj au fost numiţi directori executivi cu statut de funcţionari publici. Ceilalţi şefi de la instituţiile deconcentrate din judeţ vor susţine examene la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici pentru a căpăta statutul de funcţionari publici. “În judeţul Gorj doar doi directori de direcţii au obţinut acest statut, iar în această perioadă cei care nu şi-au definitivat posturile vor susţine examene la ANFP, pentru a redeveni funcţionari publici, pe funcţii de directori executivi”, susţine Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj.

Ion Iliuţă şi Horaţiu Gorun dau examene în aceste zile. Un examen în plus nu-i mai sperie însă pe şefii de instituţii deconcentrate, care vor face întocmai cum cere legea. “Nu e nicio problemă, vom susţine toate examenele care ni se cer. Un examen în plus nu e mare lucru, dacă asta cere legea”, spune Mihaela Moţa, director AJOFM Gorj.

Măsura are avantajele şi dezavantajele sale, susţin reprezentanţii Prefecturii Gorj. “În primul rând noul statut de funcţionar public le oferă directorilor stabilitatea pe post pe care nu o aveau până acum. Dar să ştiţi că există şi dezavantaje. Responsabilitatea directorilor este mult mai mare, iar răspunderea acestora de asemenea”, mai spune Romanescu.

Măsura intervine după ce Curtea Constituţională a României a declarat în urmă cu câteva luni neconstituţională Ordonanţa de Guvern prin care se modifica statutul directorilor deconcentratelor.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: