Şeful Consiliului Judeţean Gorj vorbeşte despre demisie

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat marţi că îşi va da demisia din funcţie dacă nu reuşeşte să obţină finanţare europeană pentru două drumuri judeţene. Asta după ce liberalii l-au acuzat că n-a reuşit să atragă fonduri europene majore în cele aproape 12 luni de când conduce instituţia.

„Îmi voi da demisia dacă nu voi semna aceste două contracte de finanţare pe fonduri europene”, a spus marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, făcând referire la cele două drumuri judeţene pentru care a depus proiecte europene. Şeful Consiliului Judeţean a avut această reacţie după ce liberalii i-au criticat raportul de activitate la 12 luni. „Nu vreau să jignesc pe cei care l-au întocmit, dar «Cântarea României». Un raport, de regulă, are şi plusuri şi minusuri. N-am auzit nimic despre nerealizări. Dacă ne lăudăm cu proiecte europene de 200.000 de euro, am ajuns rău. Am avut două drumuri pentru care s-au făcut proiecte, au fost trimise proiectele înapoi”, a spus Marcel Iacobescu, consilier judeţean PNL.

Cosmin Popescu i-a atras atenţia liberalului că este prost informat. „Vă dau sub semnătură că cele două drumuri judeţene, 675C în valoare de 90 de milioane lei şi 675B, în valoare de 76 milioane lei, au fost declarate eligibile, vor fi semnate contractele de finanţare şi vom începe procedurile de licitaţie până în luna octombrie, cel târziu. Şi valoarea de finanţare a Casei Keber nu este de 100.000 de euro, este de 400.000 de euro”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Acesta anunţă noi proiecte. „S-a deschis axa de finanţare şi în ceea ce priveşte partea de sănătate  şi o să depunem în două săptămâni două proiecte, unul de reabilitare termică a Spitalului Judeţean, patru milioane de euro. De asemenea, am discutat la Ministerul Sănătăţii şi vrem să accesăm bani pentru reabilitarea UPU, va fi deschisă o axă, este o propunere financiară de 1,5 milioane de euro pe proiect”, a mai spus Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 1,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: