Șeful ISJ Gorj, despre relocarea preșcolarilor: Să nu căutăm motive de iritare!

„Să vedem și partea plină a paharului, că se modernizează unități de învățământ, nu să căutăm motive de iritare a părinților!” Acesta este reacția inspectorului general școlar în scandalul iscat după ce peste 50 de preșcolari au fost relocați într-un apartament, într-un spațiu insuficient și unde s-au făcut reparații de mântuială. Mihai Istrate a anunțat, într-o emisiune la un post local de radio, că a mai găsit un apartament în aceeași scară, unde va muta una dintre cele trei grupe de copii.

Șeful ISJ Gorj a declarat că situația e provizorie și că, până în decembrie, copiii vor reveni în grădinița lor, care acum e în șantier. Lucrările ar trebui să fie gata în vara anului viitor, dar constructorul a dat asigurări că va termina treaba mai devreme.

Tot de la “Vis de Copil”, au fost relocate și două grupe de creșă. “Soluția pe care am găsit-o, pe o perioadă determinată, până la sfârșitul acestui an calendaristic, chiar dacă firma care face lucrări are termen până în 2025, în decembrie 2024 vor fi gata. Cele două grupe de creșe au fost relocate în fosta școală de la Preajba. E un loc care nu a necesitat decât o igienizare, unde își desfășoară deja activitatea cele două grupe de creșe”, a spus Mihai Istrate, șeful ISJ Gorj, la Radio Accent. 

Acesta a mai adăugat că a mai fost identificat încă un apartament în același bloc unde este cel în care au fost înghesuiți cei 54 de copii cu cele trei educatoare.

În noul apartament, care are nevoie de mici reparații, după cum spune Istrate, va fi mutată una din cele trei grupe. „Un fost amplasament din CAM, pe strada Dumitru Petrescu, blocul 11, apartamentul 3, care, la sesizarea câtorva părinți și în urma verificărilor de la DSP și ale noastre, de la Inspectorat, au sesizat mirosul care deranjează pe perioada desfășurării cursurilor. Această situație se va remedia în cel mai scurt timp cu putință. O societate va realiza lucrările de reparații de la subsolul blocului ca mirosul să nu mai fie un factor de perturbare a procesului didactic. Acolo a fost grădiniță timp de 30 de ani. Acesta nefiind suficient din punctul de vedere al cubajului, am identificat încă un apartament care e situat chiar pe aceeași scară, unde se derulaseră în trecut activități didactice, spațiile fiind incluse în rețeaua școlară a Grădiniței Constantin Brâncuși. Spațiul necesită câteva mici reparații”, a mai adăugat Istrate, la Radio Accent.

În concluzie, Istrate a dat de înțeles că nici actualul apartament nu e insuficient de spațios pentru copii: „E interpretabilă și modalitatea de stabilire a acelui cubaj pentru fiecare copil. Depinde cum se calculează acesta. Am avut discuții cu doamnele de la DSP vizavi. Apartamentul are 79 de metri pătrați. Chiar dacă nu e îndeajuns pentru toate cele trei grupe, una dintre acestea va fi relocată în apartamentul vecin, situat pe aceeași scară, iar cu această ocazie sper ca și părinții să fie înțelegători. În decembrie se va finaliza spațiul care e în reabilitare. Trebuie să vedem și partea plină a paharului, nu să căutăm motive de iritare a părinților, a preșcolarilor, a cadrelor didactice”.

În Gorj, sunt 14 unități de învățământ care au fost parțial sau total relocate din cauza șantierelor. Trei sunt în Târgu Jiu: un corp al Grădiniței “Vis de copil”, Colegiul „Ecaterina Teodoroiu” și Colegiul „Tudor Vladimirescu”.

Vizualizări: 2,634

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: