Şeful ITM Gorj: Sunt urmărit şi şantajat de 3 luni

George Romanescu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, spune că este urmărit şi şantajat de mai bine de trei luni de către o fostă subordonată, soţie de poliţist. Afirmaţia şefului ITM Gorj vine în contextul în care redacţiile din Târgu Jiu şi din ţară au fost bombardate cu fotografii menite să-l compromită.

Maşina şefului ITM Gorj apare în fotografii pe o stradă de la marginea municipiului Târgu Jiu, preluând un colet de la o firmă care face livrări la domiciliu, Anna Delivery. „De ce era nevoie să facă tranzacţii pe câmp? De ce nu i-a livrat la domiciliu? Are vreo legătură cu un control al Inspecţiei Muncii de la sfârşitul lunii iulie 2017, când au fost făcute pozele? Are legătură cu mesele întinse pentru membrii comisiei?”, scrie persoana care a trimis e-mailul.

Fotografiat pe câmp

George Romanescu a ţinut miercuri dimineaţa o conferinţă de presă pentru a lămuri lucrurile. A spus că a preluat o comandă de prăjituri pe care o dăduse pentru ziua fiicei lui, fiind în drum spre Turcineşti. Şeful ITM a arătat şi factura din iulie pentru această comandă. „Este după program, corect. Comanda am făcut-o de dimineaţă. Din câte îmi aduc aminte, la orele 18, după programul meu, în care eu, repet, contracost, merg la ţară, după cum ştiţi podul de la Turcineşti era rupt, şi a trebuit să merg să duc aceste platouri la fetiţa mea, care îşi făcea ziua la ţară (...). Ne-am întâlnit acolo pentru că ştiam că de o perioadă de timp sunt urmărit şi voiam să văd exact dacă acele persoane merg după mine”, a explicat George Romanescu.

„Sunt urmărit în continuare”

Şeful ITM Gorj spune că fosta angajată Nicoleta Stroe, ajutată de diverse persoane, îl urmăreşte la fiecare pas şi îl şantajează de luni bune, atât în timpul programului de lucru, cât şi în timpul liber. Romanescu că primeşte inclusiv telefoane de ameninţare. „Stroe Nicoleta a încercat prin tot felul de ameninţări şi şantaje să poată să obţină o funcţie în cadrul Inspectoratului, nefăcându-şi datoria. Am încercat să discut de mai multe ori cu dumneaei, dânsa a continuat să mă şantajeze cu anumite lucruri, să mă ameninţe. Am ajuns într-acolo încât să fiu urmărit o perioadă de timp şi sunt urmărit în continuare. Mi-a lovit maşina de mai multe ori. Am găsit maşina cu roţile înţepate”, a spus George Romanescu.

Stroe se apără: Dânsul m-a şantajat şi m-a ameninţat

„N-am urmărit pe nimeni”, spune Nicoleta Stroe. „Dânsul m-a şantajat şi m-a ameninţat că dacă nu fac ce vrea dumnealui o să fiu hărţuită. Dorea să-i cânţi în strună de la A la Z. Controalele oricum erau dirijate, pentru că toate delegaţiile erau semnate de dumnealui. Domnul inspector şef adjunct Ilie era doar de decor. Ce am avut de spus, am spus la poliţie”, a declarat Nicoleta Stroe.

Romanescu o acuză pe fosta subalternă că făcea lobby pentru anumite societăţi de protecţia muncii pe care le recomanda patronilor, după ce depista nereguli în urma controalelor pe care le făcea fără ordin de deplasare. Potrivit lui Romanescu, Nicoleta Stroe a fost suspendată din funcţia deţinută la ITM Gorj de către comisia de disciplină. Stroe lucrează de circa o lună la Protecţia Copilului, după ce şi-a cerut transferul.

Plângeri şi despăgubiri

Romanescu a explicat că la două zile după întâmplarea din data de 26 iulie a depus o sesizare la poliţie, iar organele de cercetare i-ar fi comunicat că nu pot demara o anchetă atâta timp cât imaginile nu apar în spaţiul public. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au confirmat existenţa respectivei sesizări. Mai mult decât atât, George Romanescu a depus în instanţă o acţiune împotriva subalternei prin care cere despăgubiri în valoare de 50 de mii de lei, pentru „anumite acuzaţiile grave aduse în spaţiul public”. Acţiunea are legătură cu incidentul din vară, când Nicoleta Stroe a ajuns la spital după ce ar fi leşinat la serviciu. Romanescu consideră că atunci a fost vorba doar de „un circ mediatic”, explicând că subalterna sa a revenit la serviciu după o oră.

La rându-i, Nicoleta Stroe l-a reclamat pe şeful ITM Gorj pentru abuz în serviciu. „Să mergem împreună să ne punem la detectorul de minciuni. Niciodată nu am ameninţat şi nu am şantajat pe nimeni. Nu am motive”, a conchis Nicoleta Stroe.

Galerie foto



Vizualizări: 3,607

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: