Șemineul tradițional din cărămidă nu se demodează indiferent de vremuri!

Un semineu lemne construit sau placat cu cărămidă nu se demodează odată cu trecerea timpului și asta poate s-o confirme clipele de neuitat și nopțile călduroase din vacanțele de iarnă de la munte, petrecute într-o cabană, pensiune sau hotel. Fiecare astfel de model, disponibil și în gama profesioniștilor în materie de soluții alternative de încălzire de la PEFOC, beneficiază de o sumedenie de particularități și avantaje de luat în considerare, atunci când ne dorim o soluție de încălzire rustică sau clasică pentru căminul sau casa noastră de vacanță.

Utilizarea cărămizii în construcția de soluții de încălzire neconvențională a fost dintotdeauna o variantă ideală. Acest tip de șemineu se potrivește perfect cu cele mai întâlnite stiluri arhitecturale din casele românilor: rustic, clasic și chiar modern. Este interesant de știut că pe lângă arhicunoscuta cărămidă, șemineele pot fi construite și din alte tipuri de materiale care fac parte din noua generație de sisteme de lucru, cum ar fi: silicatul de calciu, vermiculita, sau silcaheat, materiale care se potrivesc perfect cu învelișul din cărămidă, oferindu-i în același timp un plus de stil și funcționalitate.

Prima categorie este reprezentată de șemineele construite în întregime din cărămidă sau cel puțin, în care predomină acest material atât de simplu, dar extrem de eficient din punct de vedere funcțional și estetic.

Din aceasta categorie fac parte modelele clasice cu randament termic sporit, tradiționale sau cu note rustice, cărora le putem găsi un loc perfect în casele de vacanță sau în cabanele de la munte, ca o alternativă la simpla și uneori insuficienta soba pe lemne, dar și în livingurile amenajate în tendințe clasice spre modern. În aceeași categorie vom regăsi și modernele tipuri de șemineu îmbrăcate cu cărămidă decorativă albă (ce revoluționează total aspectul unui spațiu), neagră, crem sau gri, cu suport TV sau consolă media, dispuse pe colț, având un design avangardist, putând fi amplasate practic oriunde: în dormitor, în sufragerie sau chiar la mansardă.

Următoarea categorie se referă la șemineele cu elemente sau porțiuni din cărămidă. În cazul acestora, chiar dacă sunt construite în proporție mai mare din materiale specializate precum plăcile de silicat, vermiculita la interior, la exterior pot fi configurate porțiuni sau elemente decorative sau structurale secundare, în care s-a folosit cărămida așezată longitudinal sau lateral, ceea ce plusează la capitolul design, sincronizat perfect vizual cu arhitectura sau stilul de amenajare al locuinței, reușind să îmbine fericit modernismul cu notele tradiționale.

La ultima categorie din aceast scurt voiaj în universul termicelor de calitate superioară, ne vom opri la șemineele cu perete background din cărămidă. Amplasate strategic în fața sau în laterala unui perete îmbrăcat în cărămidă, creează o ambianță vizuală perfectă, urmărind combinațiile de design și stilul decorativ al camerelor unde sunt amplasate. Acestea se adresează în mod deosebit, fanilor stilului contemporan și a combinațiilor cu liniile rustice sau vintage pe care le oferă cărămida, plasată în contrast cu elementele moderne.

Sub sloganul „Noi facem tot, tu pui pe foc!”, profesioniștii de la pefoc.ro sunt pregătiți să răspundă întrebărilor tale și să-ți ofere consultanță gratuită în vederea construirii șemineului perfect. Sărbătoarea prețurilor mici de Black Friday este marcată de către aceștia, cu promoții și campanii speciale pe tot parcursul anului - și nu doar la sfârșitul lui - la majoritatea produselor din universul soluțiilor de încălzire, precum: focare premium, șeminee clasice pe lemne sau gaz, soluții ieftine decorative de semineu electric, sobe rustice sau moderne (pe lemne, gaz sau peleți), coșuri de fum sau multe alte accesorii, toate într-un singur loc și la un singur click distanță!

Vizualizări: 2,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: