Vaccin antigripal insuficient în Gorj. Cine a fost imunizat în primă fază

Circa 15 mii de doze de vaccin antigripal au fost trimise în județul Gorj pentru imunizarea populației. Primele persoane care au fost vaccinate au fost medicii, pompierii și angajații de la Protecția Copilului. După această etapă, a început distribuirea vaccinului și către medicii de familie. Dozele existente în acest moment nu sunt suficiente, dar Direcția de Sănătate Publică Gorj dă asigurări că vor mai veni și altele în perioada următoare.

În primă fază, au ajuns în Gorj mai puțin de 1.000 de doze de vaccin antigripal. Au fost folosite pentru medici și pentru angajații de la ISU. În cea de-a doua etapă, vaccinul a ajuns și la angajații și beneficiarii din cadrul Direcției pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. “Desfășurăm o campanie de vaccinare antigripală. Am primit 770 de doze pentru cadrele medicale care lucrează direct cu bolnavii, pentru cei care lucrează la UPU și pentru personalul de la Inspectoratul de Urgență. Am primit apoi 7.700 de doze de vaccin și a fost finalizată vaccinarea cadrelor medicale din unitățile sanitare, cei de la DGASPC și pe cei din centrele dumnealor. Cadrele medicale deja au fost vaccinate. Cei care lucrează în sistem cunosc gravitatea bolii și se pot îmbolnăvi foarte ușor intrând în contact cu persoanele bolnave. Riscul major era ca dumnealor să se îmbolnăvească în primă fază”, a explicat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Sănătate Publică Gorj.

În prezent, medicii de familie din Gorj au la dispoziție peste 8.000 de doze. Sunt insuficiente, dar vor mai fi trimise și alte doze de vaccin când vor fi acestea epuizate chiar dacă oamenii nu se prea îngrămădesc să se imunizeze împotriva virozelor. „A început apoi campania de distribuire la medicii de familie săptămâna trecută. Deja mai erau pe stoc 1.453 de doze de vaccin, dar a mai sosit o tranșă de 7.000 de doze chiar în această săptămână. Nu sunt suficiente pentru că numărul de doritori este mai mare. Mai urmează încă o tranșă de vaccinări. Nu putem aduce nici întreaga cantitate odată pentru că nu poate un medic să facă simultan două vaccinări și nici nu pot fi depozitate”, a mai spus Pițian, la Sud FM.

Vizualizări: 1,382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: