Semnal de alarmă: Nicio școală nu e pregătită pentru examene

Nicio școală din Motru nu este pregătită să primească elevii în condiții speciale pentru susținerea examenelor de Capacitate și Bacalaureat. Este semnalul tras de viceprimarul municipiului, care susține că sălile de clasă nu sunt suficiente pentru numărul de copii, mai ales că doar câte zece vor putea intra în sălile de examen. În plus, va fi nevoie de termoscannere în fiecare unitate de învățământ, lucru pe care edilul promite să-l pună în aplicare dacă se va impune.

Viceprimarul Cosmin Morega a explicat că spațiile din școlile din Motru nu sunt suficiente ca să poată fi respectate noile cerințe astfel încât să fie exclus orice risc de infectare. Nu se știe dacă toți copiii vor primi echipamente de protecție din partea școlilor. „Temerea mare este a familiilor și a copiilor care vor merge la examene. Din discuțiile purtate cu câțiva directori de școli din Motru, toți aveau aceeași temere. Nu există un flux al intrării și ieșirii elevilor din sălile de clasă. Nu se pot folosi nici 50% din sălile de clasă. Adică să nu fie mai mult de 20 de copii pe culoar, să fie grupe de câte 10. Te gândește cum vor face școala acest lucru. Cine va face dezinfecția? Cine o va face? Cine va asigura măști pentru toți elevii? Pentru cadrele didactice și pentru personalul auxiliar asigură școala, cine asigură pentru copii? Sunt profesori cu anumite boli, diabet, boli pulmonare, care nu au un personal de rezervă care să-i înlocuiască”, a declarat Morega, la Radio Infinit.

Pe de altă parte, primarul dă asigurări că nu vor fi probleme. Și dacă va fi nevoie toți copiii și personalul didactic ori auxiliar vor trece printr-un triaj mai serios înainte de intrarea în școală în sensul că le va fi luată temperatura. „Vom face eforturi să asigurăm tot ce trebuie. Va trebui să achiziționăm și niște scannere de temperatură. Să vedem dacă vom face acest lucru cu bani de la buget sau din donații. Dacă se impune, vom avea și acele scannere la intrarea în școală și cei care prezintă febră să nu fie primiți în școală. Vom căuta soluții să susțină și ei examenele. Totul depinde de evoluția situației”, a mai spus Morega.

Vizualizări: 1,234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: