Primar: Un copil din o sută are tabletă în comună

Un copil din 100 are un laptop ori o tabletă. Este situația dificilă din comuna gorjeană Scoarța. Primarul Ion Stamatoiu atrage atenția că nu are fonduri suficiente să cumpere astfel de dispozitive copiilor, ca să poată învăța online. În comună, sunt familii fără curent electric, iar de internet nici nu încape vorba. „Timpul va demonstra că aceste clase, aceste generații vor fi pierdute”, exclamă primarul.

În cele două școli din comuna Scoarța învață 350 de elevi. Foarte puțini au acces la școala online în această perioadă. „Situația este destul de gravă. Avem în jur de 350 de copii la Scoarța. Foarte puțini învață online. 56 nu au niciun mijloc, ceilalți au telefoanele părinților, copii care au personale sunt foarte puțini. La Scoarța, 1% din copii au tablete. Cum se vor descurca și ce ne așteaptă, nu știu”, a spus primarul, la Radio Infinit.

Primarul Ion Stamatoiu a adăugat că școlarii vor avea mult de pierdut, iar aceste luni își vor lăsa amprenta în educația copiilor. „Din bugetul local, primăria nu se va putea descurca. Avem mari probleme cu încasările la nivelul localității. Avem sume mari pe care nu le putem încasa. Sunt oameni care nu au curent, cum sunt în comunitatea de romi. Nu mai vorbim de internet în zonele respective. Noi, ca autoritate, nu vom putea asigura fonduri pentru dotarea copiilor cu laptopuri sau tablete. Am înțeles că vor fi deblocate 150 de milioane de lei pentru tablete. Până nu vedem banii alocați, noi nu putem vorbi. Una e să vorbească doamna ministru de acolo de la Minister și alta e să coboare printre noi, în teren. Educația va lăsa de dorit. Nu merg programele, copiii se uită fiecare în altă parte, sunt preocupați de altceva. Nu pot să învețe pe telefoane. Timpul va demonstra că aceste clase, aceste generații vor fi pierdute. Vor rămâne cu acest handicap toată viața”, a mai declarat Stamatoiu.

Vizualizări: 644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: