Semnal de alarmă: Opriți mutilarea clădirilor istorice

Arhitectura Casei Memoriale "Iosif Keber" din Târgu Jiu este mutilată în timpul procesului de restaurare, atrage atenția un gorjean pe pagina de socializare. "Aici respectarea Legii 10 privind calitatea în construcții și a Legii 50 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții este facultativă, avem un constructor abonat frecvent al contractelor cu statul, S.C. RSDUB CONSTRUCT din Slatina, care știe "ce face și cum se face". Am văzut asta și la restaurarea Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu despre care presa "neafiliată" a vorbit la vremea respectivă, dar nu a fost luată în seamă. Același constructor care a "păcălit" și alte firme din Gorj a început să mutileze efectiv arhitectura Casei Memoriale Iosif Keber", a scris Dan Alexandru.

Casa memorială "Iosif Keber" situată în municipiul Târgu Jiu, pe strada 11 iunie 1848, are o mare încărcătură istorică. Aici funcționează secția de artă a Bibliotecii Christian Tell și este unul dintre cele mai frumoase monumente din Târgu Jiu.

Gorjeanul a publicat fotografii în care se vede cum arătau ferestrele înainte de restaurare și cum arată cele puse acum de constructor, fiind evident că nu seamănă.

"Din păcate nimeni nu vrea să se sesizeze sau pur și simplu nu este interesat, iar schimbările neautorizate au început să apară pe fațadele clădirii", se arată în mesajul  trimis și pe adresa ziarului.

Vizualizări: 3,839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: