Un paramedic gorjean, premiat de Arafat

Un paramedic din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj a fost premiat de Raed Arafat. Totul după ce Adrian Gheorghe a reușit să salveze un copil de doar trei ani oferindu-i indicații, prin telefon, tatălui său. Acesta l-a readus la viață pe cel mic chiar înainte să ajungă la ei salvarea.

Paramedicul gorjean a primit Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență. "„Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă!”, nu este doar un simplu dicton, este un adevărat crez al salvatorilor, sunt vorbele oamenilor de bine care sunt permanent alături de cei aflați în lupta cu viața. Plutonier adjutant Adrian Gheorghe este unul dintre acei salvatori, pentru care viața omului suferind, acel suflet de lângă el, chiar contează.  Adrian a salvat un copil care se înecase cu o bomboană și care nu mai respira, oferind prin telefon indicații corecte și ferme celui care sunase după ajutor. Astfel, pentru “Curaj, devotament și profesionalism în slujba semenilor”, Secretarul de Stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Dr Raed Arafat i-a acordat domnului plutonier adjutant șef Adrian Gheorghe, Emblema de Onoare a DSU”, a transmis DSU pe pagina de Facebook.

Adrian Gheorghe este pompier militar de 14 ani. Are la activ mii de intervenții și tot atâtea vieți salvate până acum. “Fără frică, înainte! Acesta a fost și este crezul meu în pandemie. Nu am nicio emoție și o să-mi fac meseria ca și până acum. Asta este datoria noastră, a militarilor. În situații de acest gen, noi trebuie să fim la datorie, să salvăm oamenii. Cea mai mare putere mi-o dă familia mea. Când ajung acasă, mă deconectez și îmi iau doza de energie pentru o nouă tură la muncă, pentru noi situații extreme și oameni de salvat”, a mărturisit salvatorul. 

Vizualizări: 8,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: