Semnale de unitate ale federaților la negocierea CCM. Ce spun!

O nouă ședință a comisiei de negociere pentru un nou contract colectiv de muncă la nivelul CE Oltenia se anunță pentru luni. Sindicaliștii speră să se lămurească cu privire la bugetul companiei și la modul în care solicitările lor pot fi puse în aplicare. Liderii celor două mari federații din CE Oltenia, Dan Pîrvulescu și Adrian Marciuc, dau asigurări că, atunci când vine vorba de drepturile celor 14 mii de oameni, vor vorbi aceeași limbă.

Luni, o nouă ședință în care se discută bugetul de venituri și cheltuieli al companiei. Liderii sunt nemulțumiți pentru că la capitolul cheltuieli cu personalul apare un minus de 35 de milioane de lei, luând în calcul cele opt sute de concedieri din 2016 și cele o mie care vor fi făcute în 2017. Liderii sindicali de la CE Oltenia par să fi căzut la o înțelegere acum, în toiul negocierilor. Atât liderii din Federația Univers, cât și cei din Federația Națională Mine Energie (FNME), spun că vor vorbi pe aceeași limbă la masa negocierilor.

„Dacă nu, va rămâne fiecare cu limba lui“

Liderii sindicali au vorbit mereu de unitate, însă până acum nu au reușit să conlucreze pentru binele salariaților. "Toate federațiile vor fi unite pentru creșterea de drepturi și pe tot. Sunt sigur. Problema este că trebuie să vedem și până unde putem sau până unde mergem, în funcție de ceea ce este în buget. Va fi o voce comună în final, dar să vedem bugetul. Am discutat și cu domnul Dan Pîrvulescu, și cu domnul Constantin Mitrescu. Ce ne ciorovăim noi e altă treabă, dar o să se întâlnim toți, o să punem la cale alte chestiuni. Se vor lăsa la o parte toate orgoliile și ne vom pune la masă toți", a declarat Adrian Marciuc, prim-vicepreședintele Federației Univers.

Liderul FNME, Dumitru Pîrvulescu, întărește spusele lui Adrian Marciuc. "Trebuie să vorbim pe aceeași limbă până la urmă. Dacă nu vorbim pe aceeași limbă, o să rămânem fiecare cu limba lui. În ceea ce mă privește cred că nu se poate spune că am orgolii, nu am avut niciodată. Că mai au unii colegi, că e normal să aibă. Și-au dat la picioare și la față atâta timp și... nu uită. Dar asta e, undeva per ansamblu să uităm de chestiunile astea", a comentat Dumitru Pîrvulescu.    

Legat de negocieri, sindicaliștii spun că au mari așteptări. Au explicat și de ce. "Ar trebui să fie mai multe venituri. Și dacă sunt mai multe venituri programate anul acesta, unde se duc plusurile de venituri față de anul trecut? Asta în condițiile în care ei au prezentat capitolul cu cheltuiala salarială diminuată față de anul trecut. Diminuată prin faptul că au plecat acei oameni și vor pleca și anul acesta", a mai spus liderul FNME.

Veniturile mai mari ar veni dintr-o producție mai mare pe care ar fi prognozat-o CE Oltenia, dar și din creșterea prețului mediu ponderat pe anul 2017, spun sindicaliștii din companie.

Vizualizări: 2,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: