Un lider politic anunţă schimbări masive la CE Oltenia

Copreşedintele ALDE Gorj, Dian Popescu, a declarat că vor fi, cu siguranţă, schimbări masive în conducerea CE Oltenia. Când face afirmaţiile, Dian Popescu se bazează pe discuții cu ministrul Energiei Toma Petcu, colegul lui de partid. De asemenea, Dian Popescu spune că putea să fie director general la CE Oltenia, dar nu-și dorește această funcție.

Numirile la CE Oltenia rămân pe criterii politice, confirmă liderul ALDE prin afirmaţiile sale. El susţine că ar fi putut să fie director la CEO, dar a preferat să facă politică. „Aş fi putut să vin la CE Oltenia dacă mi-aș fi dorit. Director general. Dacă voiam puteam să obțin acest lucru, de când am venit la guvernare. Dar, nu mă interesează. Complexul trebuie condus de oameni din complex. Dacă aș fi venit la CEO trebuia să închei cu politica, iar pe de altă parte sunt mulți oameni buni“, a declarat Dian Popescu.

 „CEO a pus România în dificultate“

În curând se anunță și schimbări masive la CE Oltenia. Ministerul Energiei pare să nu fi uitat bâlbele celor de la CE Oltenia, cu stocurile de cărbune din iarnă, atunci când a fost record de consum de energie. Fostul senator pare deranjat și de noua organigramă a lui Sorinel Boza, directorul CEO. „Ei (n.r.- conducerea CEO), neavând stoc, în loc să vândă și să supraviețuiască acum, când intră hidro puternic și nu o să mai fie un consum de 11 mii, ci de 7 mii de MW, ei au făcut bani ca într-un regim normal de vară. Au mers pe minciuni. Eu am vorbit cu Toma Petcu și i-am spus să facă o analiză foarte serioasă. CEO nu e un CET. E un colos industrial. Vor fi schimbări masive, cu toate că a făcut el (n.r. -  Sorin Boza, directorul CE Oltenia) organizarea asta pe picior și repede. Nu se pune problema. Și în Directorat. Nici nu se pune problema. Cu tot Directoratul. Au profitat un pic că Petcu e bolnav, sper să-și revină. Am vorbit cu el alaltăieri, am vorbit și cu secretarul de stat Robert Tudorache, a fost și Ninel Muja“, a declarat Dian Popescu la TV Sud.

De asemenea, Popescu a făcut o declarație extrem de gravă. În timp ce Complexul Energetic Oltenia se prezintă salvatorul sistemului, atunci când sunt probleme cu energia din surse regenerabile, liderul ALDE susține că a pus în pericol siguranţa energetică. „O mare problemă, Complexul Energetic Oltenia a pus într-o situație complicată România ca siguranță energetică națională. Mare dificultate. Pentru că nu au mers la capacitate, făceau și bani, și a trebuit să meargă cele pe gaze, care au prețul de trei ori mai scump“, a declarat Dian Popescu.

Problema stocurilor a diminuat din importanța energiei pe cărbune în ianuarie, când au fost temperaturi cu minus. Compania a raportat un stoc suficient, de 800.000 de tone, dar în realitate cărbunele la care avea acces era la jumătate, pentru câteva zile, la ce consum a fost atunci. În plus, au fost și defecțiuni ale grupurilor energetice, dar mai ales în cariere deoarece temperaturile au fost foarte jos. Oamenii care au muncit la minus 20 de grade au fost însă ultimii luați în calcul, care abia au primit un ceai și cu puțin noroc au purtat echipament de la serviciu.

Vizualizări: 6,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: