Semnături pentru proiecte finanţate din bugetul municipalităţii

Liderul USR Gorj, Radu Miruţă, strânge semnături pentru ca 1% din bugetul Primăriei Târgu Jiu să fie investit în trei proiecte pe care le vor cetăţenii oraşului. Pentru ca aceste proiecte să ajungă pe masa aleşilor locali, Miruţă are nevoie de semnăturile a 5% din alegătorii din municipiu.

Acţiunea a fost deja demarată. Când se vor strânge semnăturile, proiectul de bugetare participativă va ajunge în Consiliul Local. „Ideea a fost comunicată unor consilieri locali, dar a rămas în pom. Putem utiliza ultima variantă prevăzută de lege. Un astfel de proiect de hotărâre a fost redactat şi depus la secretarul primăriei. Am început strângerea de semnături astfel încât iniţiativa să ajungă pe masa consilierilor locali. Cu toţii plătim taxe şi impozite locale. La bugetul primăriei se strâng anumiţi bani”, a declarat Radu Miruţă, liderul USR Gorj.

Din 1% din bugetul local, Miruţă ar vrea să fie duse la capăt trei proiecte pe care le vor stabili târgujienii. „5% din populaţia cu drept de vot a Târgu Jiului trebuie să semneze. Nu am inventat noi asta, se face în multe oraşe deja: la Cluj, la Baia Mare, la Oradea. Bugetarea participativă va fi implementată în mai multe oraşe. Vrem să punem şi un cort unde oamenii vor putea semna acest proiect. Eu încurajez şi partidele politice de opoziţie să vină şi să semneze”, a mai spus Miruţă.

Vizualizări: 400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: