Rânca, sat fără câini. „Politicienii vin doar să facă poze!”

Parlamentarii gorjeni nu mişcă niciun deget pentru ca staţiunea Rânca să se dezvolte. Este acuzaţia pe care liderul filialei de la Gorj a Uniunii Salvaţi România le-o aduce demnitarilor care nu fac lobby ca zona montană să se extindă.

Radu Miruţă îi acuză pe politicienii care sunt la putere că nu se interesează de soarta staţiunii montane Rânca. Acolo, canalizarea nu funcţionează, apa se opreşte când se umplu unităţile de cazare, drumurile sunt deplorabile, iar câinii maidanezi sunt la ei acasă. „Mai sunt bani în ţară. E greu să faci lobby din partea unui parlamentar pentru ceva ce e greu de susţinut. Situaţia respectivă, din punctul meu de vedere, nu e greu de justificat. Există înălţime, capăt de pod, unităţi de cazare. Sunt nemulţumit că nu se vede lobby-ul făcut de ei. Vă reamintesc că sunt aproape 1000 de unităţi de cazare, unde canalizarea ajunge în pădure şi nimeni nu răspunde. E un sat fără câini, unde politicienii vin să-şi mai fac o poză la sfârşit de săptămână sau mai plimbă câte un ministru la Rânca să ia aer zece minute. La Ministerul Turismului se discută despre finanţarea unui domeniu schiabil de 150 km pârtii în Făgăraş. La Rânca, cu 10 km de transport pe cablu, s-ar realiza la o medie de 1800 m, un domeniu de schi întins pe două judeţe, cu potenţial de extindere spre Sibiu”, a declarat Radu Miruţă, liderul USR Gorj, la Radio Infinit.

Cel mai mult interes, Miruţă l-ar aştepta din partea demnitarilor aflaţi la guvernare. „Există parlamentari, de la PSD şi ALDE, care au uşile deschise la ministere şi mă aştept să meargă şi să propună ceva. Rămâne Rânca izolată de tot. Gorjul are 80% parlamentari PSD. PSD guvernează. Nu poate deschide niciunul uşa la un minister să facă ceva? E inadmisibil aşa ceva! Să se gândească şi ei că o să fie întrebaţi de oameni pe stradă şi o să fie întrebaţi ce au făcut”, a mai spus Miruţă.

Vizualizări: 735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: