Senatorul Iriza, nemulțumit de pensie

Senatorul PSD Gorj, Scarlat Iriza, vrea mai mulți bani la pensie. Parlamentarul a cerut, în instanță, recalcularea pensiei. A dat în judecată Casa Județeană de Pensii, dar fără câștig de cauză.

„Respinge acţiunea. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj. Pronunțată în ședința publică din 01.11.2019”, se arată în sentința pe scurt a Tribunalului Gorj.

Parlamentarul are o pensie de mai bine de 3000 de lei/lună. La aceasta se adaugă indemnizația de senator de peste 11.000 de lei.

Iriza este unul dintre cei mai vechi politicieni și afaceriști din județul Gorj. El a încasat anul trecut dividende de peste 100.000 lei, fiind acționar la patru firme. Veniturile din pensie s-au ridicat la 38.029 lei.

Senatorul și-a luat, în acest an, o mașină nouă, un Jaguar al cărui preț de catalog sare de 70.000 de euro. Tot el și-a împrumutat colegul de partid, europarlamentarul PSD, Claudiu Manda, cu suma de 30.000 de lei, pentru finanțarea campaniei electorale.

Acum, Iriza vrea să ocupe un post de vicepreședinte la ANRE, instituția care reglementează piața de energie și gaze din România. Parlamentarul se află în mijlocul unui scandal și riscă excluderea din PSD, după ce a anunțat că va vota Guvernul Orban. „Nu pot să fiu o oaie într-o turmă de oi. Nu votez pentru avantaje, nu mă interesează avantajele, mai am puțin și fac 40 de ani de muncă”, spune Iriza, după ce surse politice susțin că senatorului i s-ar fi promis, de către PNL, postul de la ANRE. „Nu mă interesează. PSD are două posturi acolo, iar PNL doar unul”, a completat Iriza.

Vizualizări: 5,668

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: