Sentinţa din dosarul lui Dian Popescu, amânată din nou

Deznodământul în dosarul în care primarul Florin Pavel, senatorul Dian Popescu și alții sunt judecați pentru fapte de corupție la Înalta Curte de Casație și Justiție se lasă așteptat în continuare, magistrații nepronunțând nici la termenul de ieri verdictul așteptat de toată lumea.

Judecătorii au amânat cu încă două săptămâni pronunțarea unei sentințe și au decis că pe 13 noiembrie vor face cunoscută decizia lor. Dacă ziua respectivă va fi sau nu cu noroc inculpații vor vedea de abia atunci, ceea ce li se întâmplă însă lor fiind mai puțin obișnuit pentru instanțele de judecată. Magistrații amână de cele mai multe ori cu un termen sau două luarea unei decizii de acest gen, însă în cazul „lotului Peștișani”, datele la care instanța a amânat pronunțarea sentinței sunt mult mai multe, respectiv 15 septembrie, 29 septembrie, 13 octombrie și 27 octombrie.

Decizia așteptată pentru luna viitoare nu este una finală, ea putând fi atacată de inculpați sau procurori, în acest dosar primarul de la Peștișani, Florin Pavel, fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, neglijență în serviciu și luare de mită, ultima acuzație fiind formulată pe motiv că șeful său de partid, Dian Popescu, i-ar fi dat 7000 de lei pentru a-i facilita un contract firmei sale, firmă care a încasat ulterior pentru lucrări neefectuate la un teren de fotbal peste 150.000 de lei. Edilul a fost arestat preventiv circa 9 luni în acest dosar, în timp ce liderul PNL Gorj a fost și el reținut pentru 24 de ore, alături de fratele său, dar și de secretarul de stat Dumitru Pârvulescu, inculpat și el în acest dosar.

Verdictul așteptat pentru luna viitoare îl interesează în mod direct și pe omul de afaceri Dan Radu Floarea, a cărei firmă a încasat pentru lucrări neefectuate la campusul școlar din Peștișani circa 1,6 milioane lei. În schimb, el e acuzat că i-a renovat primarului un apartament în Târgu Jiu, fiind acuzat de dare de mită, dar și de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Dirigintele de șantier de la firma sa, Nicolae Isar, este și el judecat pentru complicitate la abuzul respectiv, el fiind cel care a semnat hârtiile falsificate cu lucrări neefectuate, dar decontate de Primăria Peștișani, el fiind inculpat și într-un alt dosar cu acuzații asemănătoare la adresa sa, cel al primarului Vasile Moșoiu și al fostului edil de la Drăguțești, Ion Modroiu, în care, de asemenea, de la bugetul local s-au plătit lucrări neefectuate la un pod peste râul Jiu.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: