Sentinţă redusă după ce a omorât o femeie

Minorul din Petroșani care anul trecut a omorât în bătaie o femeie din Scoarța, venită la locuința tatălui său, a fost condamnat acum definitiv de magistrații Curții de Apel Craiova. Verdictul este însă mai favorabil pentru acesta decât cel decis inițial la Târgu Jiu, nefiind pentru prima dată când judecătorii din Bănie sunt mai îngăduitori decât cei gorjeni.

„Reduce durata măsurii educative a internării într-un centru de detenţie prev. de art. 125 C.pen. aplicată inculpatului minor Vodislav Miodrag Teofil prin sentinţa apelată, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzută şi pedepsită de art. 188 alin. 1 C.pen. raportat la art. 113 alin. 3 C.pen., de la 7 ani la 6 ani. Reduce de la 20.000 lei la 10.000 lei, suma la care este obligat inculpatul Vodislav Miodrag Teofil în solidar cu partea responsabilă civilmente Teodorescu Elvira către partea civilă Lup Cristian Luigi, cu titlul de despăgubiri materiale”, a decis instanța.
Inculpatul, minor la data comiterii faptelor, dar și practicant al artelor marțiale, și-a omorât victima cu mai multe lovituri după ce aceasta începuse să se certe cu mama sa, discuția aprinsă dintre femei deranjându-l. Femeia omorâtă era suspectată și că întreținea relații intime cu tatăl băiatului, părinții minorului fiind divorțați. El a reacționat violent la discuțiile aprinse dintre femei, ajungându-se la crimă, acum instanța obligându-l ca împreună cu mama sa să suporte despăgubiri pentru copii femeii omorâte. „Majorează cuantumul despăgubirilor morale acordate părţilor civile Lup Ionuţ Claudiu, Lup Cristian Ovidiu, de la 30.000 lei fiecare la 40.000 lei fiecare şi respectiv de la 15.000 lei la 30.000 lei către partea civilă Lup Cristian Luigi şi obligă inculpatul în solidar cu persoana responsabilă civilmente Teodorescu Elvira la plata acestor sume. Obligă inculpatul Vodislav Miodrag Teofil, în solidar cu partea responsabilă civilmente Teodorescu Elvira, la plata sumei de 567,58 lei către partea civilă Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj, cu titlu de despăgubiri materiale”, a stabilit instanța.

Vizualizări: 822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: