Sergiu Nicolaescu, aşteptat în Poiana lui Mihai Viteazul

Sute de turişti din întreaga ţară sunt aşteptaţi, în acest week-end, în Poiana lui Mihai Viteazul din Schela pentru a participa la manifestările cultural-istorice dedicate voievodului. La eveniment au fost invitaţi atât folkişti renumiţi cât şi marele regizor Sergiu Nicolaescu. Autorităţile locale spun că zona permite instalarea taberei întrucât a fost amenajată corespunzător.

Primăria comunei Schela este în toiul pregătirilor pentru sărbătoarea “Pelerinaj de suflet românesc”. În acest week-end, sute de turişti din întreaga ţară sunt aşteptaţi în Poiana lui Mihai Viteazul pentru a lua parte la manifestările evocatoare închinate marelui voievod. “Chiar dacă pelerinii sunt aşteptaţi sâmbătă, pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Am revopsit monumentul lui Mihai Viteazul, am defrişat zona şi am amenajat spaţii pentru mese. Chiar dacă nu avem posibilitatea de a asigura curentul electric îi aşteptăm şi pe comercianţii cu mici şi bere. Nu vom percepe nici un fel de taxe”, a declarat Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela. Pe lângă folkişti renumiţi, printre invitaţii de onoare ai evenimentului se află şi marele regizor Sergiu Nicolaescu. Manifestările vor începe sâmbătă, iar seara va fi organizat un foc de tabără. Poiana va răsuna de cântece şi poezii patriotice. Nu vor lipsi nici filmele documentare a căror vizionare a devenit deja o tradiţie pentru iubitorii de istorie. Festivitatea va continua duminică prin discursuri ale autorităţilor locale şi judeţene, un Tedeum şi parastas în memoria Voievodului, precum şi cu depuneri de coroane. “Mai mulţi folkişti renumiţi vor fi prezenţi în Poiana lui Mihai Viteazul. Sâmbătă, seara vor putea fi vizionate filme istorice. De asemenea, la proiecţiile acestora este aşteptat şi marele regizor Sergiu Nicolaescu”, a mai precizat Aristide Şerbănescu.

ISTORIE

Poiana din Schela este considerată ca fiind ultimul loc unde s-a oprit Mihai Viteazul, în toamna anului 1600, înainte de a trece înainte de a trece în Transilvania şi apoi la Viena. Legenda spune că în acest loc a murit calul voievodului.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: