Serviciul analitic FoxyCredit este acum în România

La începutul verii, presa a menționat faptul că a fost lansat site-ul FoxyCredit în România. Specialiștii în finanțe și analiștii au pregătit sondaje pentru organizațiile de microfinanțare spre a le aplica rezidențiilor locali.

În prezent, există 7 recenzii complete cu date despre ratele de credit curente, condiții și sumele de împrumut. În viitor este planificată adăugarea de recenzii și pentru alte companii de împrumut IFN din România.

Situația actuală a pieței

Infecția cu coronavirus a avut un impact negativ asupra tuturor domeniilor de activitate. Piața creditelor din România a suferit, de asemenea, pierderi semnificative. De exemplu, dacă în martie au fost emise împrumuturi de consum în valoare de 49,5 miliarde de Lei, în luna mai, valoarea a fost de numai 48,2 miliarde de Lei.

Rentabilitatea instituțiilor de credit a scăzut din mai multe motive:

    • multe organizații au fost nevoite să își închidă birourile și să opteze o modalitate de lucru de la distanță;
    • debitorii care au accesat anterior împrumuturi s-au dovedit a fi insolvenți și nu le-au mai putut rambursa;
    • oamenii au devenit mai precauți și nu mai doresc să solicite împrumuturi pe care nu le pot gestiona în mod corespunzător.

În timpul „perioadei de oprire”, unele organizații nebancare au fost nevoite să părăsească piața, iar altele să-și modifice regulile de creditare.

Conform FoxyCredit în România, situația urmează să se stabilizeze în mod gradual. Cu toate acestea, este prea devreme să vorbim despre o egalare a rentabilității anterioare a instituțiilor financiare.

Informații despre companie și acționarul acesteia

Serviciul foxycredit.com a fost fondat în 2018. Atunci a fost lansat site-ul în Suedia. Echipa companiei include analiști, experți în finanțe și specialiști IT. Sarcina lor principală a fost aceea de a furniza informații complete și actualizate despre instituțiile de credit și produsele acestora. Acum serviciul acoperă o largă arie de operațiuni și acționează în Suedia, Ucraina, Norvegia, Danemarca, Finlanda și Polonia.

De-a lungul timpului, compania a obținut numeroase succese. Astăzi este reprezentată în 7 țări, are 23 de angajați și acoperă activitățile a peste 200 de bănci și IFM-uri.

Sursă de știri

Vizualizări: 1,149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: