Sezonul NBA 2021 se încinge! Vezi care sunt echipele cu cele mai bune cote

În această vară, liga profesionistă de baschet NBA va împlini 75 de ani de la fondare. Aceasta are o istorie uimitoare în spate, plină de fapte notabile, evenimente și premii. Din acest motiv, pasionații de jocuri sportive caută întotdeauna trivia despre jucătorii sau echipele lor preferate. 


Actualul sezon regular NBA este în plină desfășurare, începând în luna octombrie și urmând să fie finalizat pe data de 10 aprilie 2021. După închiderea sezonului, pasionații din întreaga lume așteaptă cu nerăbdare play-off-urile, competițiile eliminatorii în care cele opt echipe clasate pe primele poziții în Conferințele de Est și de Vest se vor duela pentru titlul de campion absolut al ligii. 

Descoperă ce s-a întâmplat până acum în NBA 2021 și ce echipe au cele mai mari șanse de câștig

Kevin Durant are o revenire spectaculoasă în teren după ce a fost accidentat


Ca urmare a unei accidentări de tendon suferite în luna februarie a acestui an, Kevin Durant nu a mai prezent pe scena sportivă în ultimele două luni. Cu toate acestea, faimosul jucător Brooklyn Nets a revenit pe data de 7 aprilie pe teren, în jocul contra echipei adverse New Orleans Pelicans. 


Deși acesta a fost prezent în joc timp de doar 19 minute, înlocuindu-l pe coechipierul său Bruce Brown, care a fost prezent în lineup-ul de început, revenirea sa a fost spectaculoasă. Acesta și-a încheiat segmentul de joc cu nu mai puțin de 17 puncte, 5 pase decisive și 7 recuperări. În final, Brooklyn Nets a învins New Orleans Pelicans cu un scor de 139 la 111, urcând astfel pe prima poziție în Conferința de Est. 


Russel Westbrook a făcut istorie în cadrul meciului cu Indiana Pacers


Russel Westbrook, unul dintre jucătorii cheie ai echipei Washington Wizards, a făcut istorie în momentul în care a încheiat jocul contra Indiana Pacers printr-un triple double. În istoria baschetului, această reușită a mai fost realizată doar de două ori, de către Oscar Robertson (fost jucător cheie pentru Cincinnati Royals și Milwaukee Bucks) în anul 1961 și Magic Johnson (fost jucător Los Angeles Lakers) în anul 1988. 


Washington Wizards a câștigat această partidă contra Indiana Pacers cu un scor de 132 la 124. Cu toate acestea, Wizards nu a reușit să se claseze decât pe locul 12 în Conferința de Est. 


Care sunt jucătorii preferați din acest sezon?

Liga NBA nu reprezintă doar un campionat în care cele mai bune echipe se duelează pentru trofeu, ci și o modalitate propice pentru cei mai talentați jucători să își câștige locul individual pe podium și să capete notorietate. Iată care sunt jucătorii luați în considerare pentru premiul MVP (Most Valuable Player) al acestui sezon, conform preconizărilor:

• Nikola Jokic, Denver Nuggets: ocupă, în prezent, locul 6 în ligă pentru pasele decisive din poziția de centru, cu un scor de 8.6. Conform preconizărilor, acesta îi va depăși pe James Harden și pe Joel Embiid, dacă își păstrează parcursul în joc. În prezent, acesta a acumulat o medie de 26.9 puncte, 8.5 pase decisive și 11.1 recuperări. 

• Joel Embiid, Philadelphia 76ers: este al doilea în topul preconizărilor MVP ale acestui sezon, recuperând în meciul contra Boston Celtics cele 10 jocuri pierdute ca urmare a unei accidentări în genunchiul stâng și câștigând, în urma acestuia, 35 de puncte. 

• James Harden, Brooklyn Nets: deținând deja titlul de MVP ca urmare a parcursului său în sezonul 2017/18, James Harden se numără și de această dată printre favoriți. Din luna Ianuarie și până în prezent, Harden a reușit să câștige o medie de 26.4 puncte, 11.4 pase decisive și 8.9 recuperări.

Care sunt echipele favorite ale sezonului?


Sezonul regulat NBA 2021 este foarte aproape de final, iar pasionații de sport așteaptă cu nerăbdare play-off-urile decisive. Predicțiile Sportingbet.ro situează echipa Brooklyn Nets pe primul loc în topul potențialilor campioni, atribuindu-le o cotă de doar 3.5. Pe locul imediat următor, la o diferență aproape insesizabilă, se situează LA Lakers, cu o cotă de 4.0. De aici, diferența crește progresiv, pe locurile 3 și 4 fiind situați Los Angeles Clippers, cu o cotă de 6.5 și Utah Jazz, cu o cotă de 9.5. 


Locurile cele mai joase sunt ocupate de Cleveland Cavaliers, Detroid Pistons, Houston Rockets, Minnesota Timberwolves, Oklahome City Thunder și Orlando Magic, cu o cotă egală de 1001.00. Golden State Warriors, câștigătorii NBA timp de doi ani consecutiv (2017 și 2018), se situează pe locurile de mijloc ale clasamentului, cu o cotă de 151.0 și se situează, momentan, pe locul 10 în Conferința de Vest. Cu toate acestea, nu se exclude o întorsătură de situație după viitoarele meciuri contra Washington Wizards și Houston Rockets deci, dacă îți dorești să îți susții în continuare echipa preferată, pariază pe NBA Baschet și urmărește ultimele jocuri ale sezonului. 


Prin urmare, rezultatul sezonului NBA 2021 nu poate fi încă preconizat cu siguranță. Dacă te pasionează baschetul și îți dorești să duci jocul la alt nivel, urmărește în continuare viitoarele meciuri pentru a-ți susține favoriții. 


Sursă foto: Shutterstock.com.

Vizualizări: 496

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: