Seară Mozart, la Târgu Jiu. Doar o sută de locuri!

Orchestra de cameră ”Lyra Gorjului” vă invită la un concert efervescent dedicat lui Wolfgang Amadeus Mozart, în data de 22 aprilie 2021, de la ora 19:00, la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Sub bagheta dirijorală a violoncelistului Mircea Suchici, programul acestui eveniment cuprinde două lucrări celebre:

- Concertul pentru pian, nr.23 în La major, Kv. 488, scris în anul 1786, în perioada în care urma să aibă loc premiera operei ”Nunta lui Figaro”;

- Simfonia nr.40, în Sol minor, Kv.550, compusă în anul 1788, simfonie ce reflectă interesul său pentru mișcarea artistică cunoscută sub numele de Sturm und Drang (Furtună și stres), în care au fost prezentate emoții mai întunecate și mai puternice.

Alături de Orchestra de cameră ”Lyra Gorjului” va evolua pianistul Florin Berculescu, profesor de pian în cadrul Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu.

Evenimentul este organizat de Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, cu sprijinul Consiliul Județean Gorj și al Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Prezentarea programului aparține doamnei prof. dr. Mihaela Sanda Popescu.

Prețul unui bilet este de 15 lei, iar pentru elevi, studenți pensionari este de 7 lei. Accesul în sala de spectacole se va face în limita a 100 de locuri (50% din capacitatea sălii).

Vizualizări: 839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: