Şi-a găsit sfârşitul într-un cap de pod. Acum un an i-a murit copilul abia născut!

Un tânăr de 23 de ani şi-a pierdut viaţa luni dimineaţa într-un accident rutier pe care chiar el l-a produs la Drăguţeşti, la scurt timp după ce a plecat de acasă. În maşina pe care Valentin Oproiu o conducea se mai aflau soţia acestuia, mama, fratele şi socrul său, cu toţii fiind răniţi şi transportaţi la spital. În urmă cu un an, Vali şi-a pierdut copilaşul abia născut.

Nenorocirea s-a produs pe Drumul European 79, recent modernizat, nu departe de sediul Primăriei Drăguţeşti. Tronsonul respectiv este unul foarte drept, dar culmea este că şoferul nu venea de la mare distanţă pentru a fi bănuit că prinsese viteză. Ieşise de pe un drum lăturalnic la câteva sute de metri distanţă şi la scurt timp a pierdut controlul volanului, intrând direct într-un cap de pod.

O localnică ieşită cu noaptea-n cap să cumpere pâine proaspătă a văzut întreaga scenă. „Plecasem de acasă că cumpăr pâine şi drumul era liber. Nu era nicio maşină, iar el, când ajunse aici, îl văzui cum dădu în capul de pod. Nu avea nicio problemă, nu era altcineva să zici că a fost încurcat de vreo altă maşină. Nici viteză nu cred că avea pentru că numai ce făcuse intersecţia cu drumul de la Tâlveşti. Nu ştiu dacă sunt 300 de metri de acolo până aici. Mai degrabă să nu fi avut vreo problemă de sănătate. Eu când am văzut cum s-a lovit, am plecat că sunt cardiacă şi nu mă pot uita la aşa ceva. Le-am spus la fetele de la magazin, au venit nişte oameni de aici şi au încercat să îi ajute cum s-au priceput”, a spus femeia.

Localnicii care au intervenit pentru a acorda primul ajutor s-au declarat depăşiţi de situaţia care era în maşină după impact. Aceştia au adus de acasă răngi pentru a deschide uşile autoturismului, dar uşile s-au blocat şi doar pompierii au putut să le îndepărteze după ce le-au tăiat. Misiunea salvatorilor a fost îngreunată şi de poziţia în care se afla autoturismul, pe „buza” şanţului de peste un metru de pe marginea drumului, un localnic remarcând că „în şanţurile astea dacă e să cazi, nu te mai scoate decât cu pompierii, că le-au adâncit prea mult”.

Dramă fără sfârşit

După descarcerare, patru persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani au fost transportate la spitalul de la Târgu Jiu, şoferul fiind singurul căruia i s-au făcut manevre de resuscitare la faţa locului, însă fără nici un rezultat. Aproape două ore au muncit echipajele medicale să îl readucă la viaţă pe Oproiu, dar în zadar, manevrele de resuscitare făcându-se cu rudele şoferului în apropiere. Acestea au răbufnit la un moment dat şi le-au reproşat medicilor că nu au făcut tot ce trebuia pentru a-l salva pe tânărul de 23 de ani, dar, în realitate, manevrele de resuscitare au continuat şi mult după cele 40 de minute prevăzute de protocolul pentru asemenea situaţii.

Decesul lui Valentin Oproiu are loc la circa un an de zile de când băiatul său a murit, pentru familie durerea fiind cu atât mai mare. „El plecase de la serviciu de dimineaţă, doar ce ieşise cu maşina în naţional şi cât să fi făcut până aici, câteva sute de metri, deci nu avea cum să aibă atâta viteză. Venea de la Tâlveşti, cu maşina nu a mai avut probleme, el era un şofer bun, nu ne dăm seama ce s-a întâmplat. Acum un an i-a murit băieţelul de un an, iar acum câteva luni a murit şi o mătuşă, vă daţi seama prin ce trecem cu toţii”, a spus un unchi al conducătorului auto.

În urma acestei tragedii, poliţiştii au deschis un dosar penal, dar nu vor mai avea pe cine să tragă la răspundere pentru cele întâmplate.

Galerie foto



Vizualizări: 17,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: