Prinşi la furat lemne. Căruţă confiscată de jandarmi

Mai multe persoane au fost depistate zilele trecute de jandarmi pe fondurile forestiere naţionale Târgu Jiu, Novaci, Târgu Cărbuneşti şi Bumbeşti Jiu în timp ce tăiau sau transportau material lemnos, nemarcat silvic, fără a avea documente legale.

Un tânăr, în vârstă de 30 ani, din Târgu Jiu, a rămas fără căruţă şi a fost amendat cu 5.000 de lei pentru 13 piese nemarcate silvic de diferite dimensiuni, cu un volum total de 1,23 metri cubi. Alţi trei bărbaţi din Târgu Cărbuneşti, Târgu Jiu şi Bumbeşti-Jiu au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru sustragere de material lemnos. Totodată, o persoană în vârstă de 39 ani, domiciliată în Novaci, a fost găsită în timp ce descărca material lemnos într-o parcare a unei pensiuni din zona montană Rânca, fără a deţine documente de provenienţă, motiv pentru care a fost sancţionată contravenţional, cu avertisment scris, iar fagul confiscat a fost dat în custodie Ocolului Silvic Novaci.

„Jandarmii gorjeni vor intensifica acţiunile similare în zonele împădurite, având în atenţie prevenirea şi combaterea sustragerilor de material lemnos, iar cu această ocazie recomandăm respectarea prevederilor legale în domeniul silvic”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj. (A.P.)

Vizualizări: 2,980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: