Și-a pierdut mașina la păcănele, apoi a fugit de poliție

Patima pentru jocurile de noroc i-a adus unui tânăr din comuna gorjeană Bîlteni numai belele. Bărbatul de 28 de ani a fost condamnat, recent, în primă instanță, la un an de închisoare. Judecătorii au decis însă să amâne aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Totul se leagă de o întâmplare petrecută acum 2 ani. În noaptea de 13/14 februarie 2018, tânărul a pierdut mulți bani la păcănele, la un bar de pe raza comunei Bîlteni.

Dorind să-și ia revanșa, crezând că va avea mai mult noroc, tânărul i-a cerut unui amic să-l împrumute cu o mie de lei. Acesta a refuzat, dar i-a propus un târg. Și anume, să-i vândă lui mașina, un VW Golf. Tânărul nu a stat prea mult pe gânduri și a acceptat oferta. În schimbul mașinii, a primit imediat suma de 1.000 de lei.

Rapid, și acești bani au fost pierduți la păcănele, astfel că „ghinionistul” a fost nevoit să predea cheile autoturismului și chitanța de mână pe care o încheiase cu fostul proprietar al mașinii.

Supărat nevoie mare, bărbatul a plecat repede spre casă, împreună cu un prieten, pentru a fac rost de bani ca să-și recupereze mașina. Când s-a întors la bar, a observat că autovehiculul nu se mai află în fața localului. A aflat că mașina este în orașul Țicleni, parcată în apropierea primăriei.

Ajuns acolo, a urmat o ceartă zdravănă cu persoana căreia îi înstrăinase Volkswagen-ul. Și asta pentru că bărbatul a refuzat să-i fie restituită suma de 1.000 lei, cerând să fie respectată înțelegerea anterioară.

Profitând de o clipă de neatenție, tânărul a urcat la volanul mașinii, având asupra sa un set de chei, și a plecat în trombă înspre centrul orașului Țicleni. „Păgubitul” a sunat imediat la poliție.

Polițiștii au identificat imediat VW Golf în zona centrală a orașului Țicleni și i-au făcut semnal de oprire, însă tânărul și-a văzut de drum. A virat la stânga și s-a oprit în fața unei case. Apoi a ieșit din mașină și a fugit, la fața locului rămânând doar denunțătorul care venise în urma sa.

Mai târziu, în jurul orelor 05:40, la sediul Poliției orașului Țicleni s-a prezentat și tânărul din Bîlteni, ocazie cu care s-a aflat că nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Fiind audiat în cursul urmăririi penale, gorjeanul și-a recunoscut și regretat fapta săvârșită, ulterior devenind șofer cu acte în regulă.

Ținând cont că nu are antecedente penale, tânărul a fost condamnat la un an închisoare cu amânarea executării pedepsei. Dacă în următorii doi ani va comite vreo faptă penală, tânărul va trebui să execute şi această pedeapsă.

Sentința Judecătoriei Târgu Cărbunești nu este definitivă. Bărbatul a atacat deja sentința.

Vizualizări: 6,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: