Zeci de mii de euro contrafăcuți. Trei persoane în arestul IPJ Gorj

Serviciului de Combaterea a Criminalităţii Organizate Gorj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, au organizat o acţiune flagrantă pe raza judeţului Timiş, în scopul identificării unor persoane suspecte de punerea în circulaţie de valori străine contrafăcute.

Cu ocazia realizării flagrantului au fost identificaţi doi bărbați, de 44 și 45 de ani, din municipiul Alba Iulia, judeţul Alba, care aveau asupra lor suma de 16.000 euro contrafăcuţi, sumă ce urma să fie pusă în circulaţie pe piaţa românească.

În continuarea cercetărilor, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, polițiști din cadrul Serviciului de Combaterea a Criminalităţii Organizate Gorj, au efectuat pe raza municipiului Arad, 3 percheziţii domiciliare, la imobilele deţinute de un tânăr de 23 ani, din localitate.

"Cu această ocazie a fost ridicați 73.820 euro, contrafăcuţi, un pistol cu glonţ, calibrul 7,65 mm, 16 cartuşe cu glonţ, neutilizate, calibrul 7,65mm, 2 pachețele cu substanţă pulverulentă, de culoare albă, având o greutate de aproximativ 3 grame, posibil cocaină,  2 grame fragmente vegetale, de culoare verde-oliv, cu miros specific, posibil canabis şi suma de 13.550 euro", anunță IPJ Gorj.

Cele trei persoane au fost conduse la sediul S.C.C.O. Gorj, iar poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore și i-au introdus pe aceștia în Centrul de reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

Ulterior cei trei au fost prezentaţi instanţei de judecată, de către procuror, cu propunere de arestare preventivă, judecătorul din cadrul Judecătorie Târgu Jiu, dispunând arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru cei trei bărbați.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie de valori străine falsificate şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, mai menționează sursa citată.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Arad și de sprijinul tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Vizualizări: 2,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: