Şi-a torturat nevasta de teamă că pierde vila la divorţ

O femeie din Bîlteni a fost torturată o zi şi o noapte de soţul alături de care a trăit 28 de ani. Bărbatul se temea că va pierde la divorţ mândreţea de vilă cu etaj, construită în general din banii munciţi de femeie în străinătate. Scenariul părea unul desprins din filme. Chiar dacă nu a văzut filmul „În pat cu dușmanul”, femeia a trăit teroarea pe pielea ei. A fost legată cu lanţul de gât, i s-a pus bandă adezivă de gură să nu strige, a fost legată de calorifer, apoi a dormit, tot legată, pe podea. Bărbatul voia să o spânzure în pod şi să spună lumii că femeia lui s-a sinucis. Nu era prima dată când a vrut să o omoare. În trecut a vrut să pună peste ea o rabă cu cărbuni şi să îi dea foc în câmp, spun vecinii. Acum doi ani, i-a pus femeii capul sub roata maşinii şi a vrut să o calce.

Lenuța și Ion Ciobanu și-au jurat dragoste veșnică, până când moartea îi va despărți, în urmă cu 28 de ani. În timp, relația dintre ei a devenit atât de complicată încât la sfârșitul săptămânii trecute bărbatul și-a dat seama că pierde procesul de divorț și rămâne fără casă. A crezut că dacă își omoară soția și face ca totul să pară o sinucidere va putea trăi liniștit până la adânci bătrâneți, însă nu a fost să fie așa. Toată ziua de sâmbătă a pus la cale un plan prin care să facă în așa fel încât lucrurile să fie în avantajul său, dar, cu toate calculele, individul tot în spatele gratiilor a ajuns.

injunghiata_detaliu„M-a legat la gură cu scotch și la fel la mâini și picioare. Mi-a pus o sfoară în jurul gâtului și m-a legat de calorifer în baie și mi-a interzis să îl privesc, să mă uit în ochii lui. De vorbit nu puteam vorbi, că de aia mi-a pus și banda, ca să nu discutăm, dar îl aprobam ori de câte ori îmi cerea ceva. I-am dat de înțeles că sunt de acord cu orice, și să renunț la proces și să îi las lui casa, numai să trag de timp și să mai stau în viață. Voia cu orice preț să mă omoare, că la un moment dat, în baie, a dat drumul la căldură și simțeam că mă sufoc. După miezul nopții, legată de el cu o sfoară, m-a trecut în dormitorul lui și eu pe jos, el în pat, m-a ținut acolo toată noaptea legată. De dimineață a ieșit afară să dea la găini și atunci a lăsat sfoara câteva minute dezlegată de mâna lui și așa am putut să scap, dar zicea că tot mă omoară că aveam semne pe gât și știa că o să ajung la spital sau la Poliție și lui tot o să-i fac probleme”, declară de pe patul de spital Lenuța Ciobanu.

Salvată de vecini

Când a reușit duminică dimineața să scape, deși era legată în continuare cu scotch, femeia a fugit cum a putut din casă, a trecut strada la vecini și a cerut ajutor. Oamenii au rămas înmărmuriți când au văzut-o, deși știau că ia bătaie de la soțul ei destul de des, certurile fiind la ordinea zilei. „Eu am fost cea care a sunat la Poliție pentru că am văzut-o aici pe bancă, la poartă. Tremura toată și era ștrangulată de gât. Mi-a și zis că a ștrangulat-o în baie, că a legat-o la mâini și picioare și atunci eu am sunat la 112 ca să vină Poliția și Salvarea că era clar că e o problemă. L-am văzut și pe el prin curte, o căuta pe ea și l-am dat dracu și i-am spus că pușcăria îl mănâncă de acum încolo”, a povestit Marcela Fudulache, una dintre vecinele victimei.

Oamenii spun că nu e pentru prima dată când Ion încearcă să o omoare pe Lenuța, acum individul fiind mult mai determinat însă în a-și duce planurile diabolice la bun sfârșit. „Zicea că dacă nu scăpa ieri dimineață punea o rabă de cărbuni pe ea pe câmp și îi dădea foc. Numai Dumnezeu a salvat-o acum, că altfel acum era moartă și îi făceam pomana. Acum doi ani l-am găsit eu când îi pusese capul ei sub roțile mașinii și se pregătea să o calce. Am țipat la el și a lăsat-o în pace, dar acum, dacă a legat-o cu scotch, ea nu a mai putut să ceară ajutor și a trecut prin toate chinurile astea”, a declarat un localnic, vecin cu cei doi soți.

Ea la spital, el în pușcărie

agresor_bilteniÎn cele din urmă, femeie a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, după ce a trecut mai întâi pe la cel din Rovinari, reușind să scape cât de cât teafără. Are la gât însă urmele vizibile de la lațul ce urma să îi pună capăt zilelor, cicatricele cu care s-a ales urmând să-i amintească pentru tot restul vieții de momentele dramatice prin care a trecut.

Ion Ciobanu a ajuns, în schimb, în spatele gratiilor, fiind acuzat de tentativă de omor calificat și lipsire ilegală de libertate. Soția sa se teme însă că nici măcar o condamnare mai de durată a individului nu o va scăpa de coșmarul prin care a trecut. „Îmi va fi frică toată viața mea și mie și copiilor mei că el va ieși într-o zi din pușcărie și va veni la noi să ne omoare. Cât o să stea după gratii, că nu va fi nimeni în stare să îi dea pedeapsă pe viață? Ce va face el când va scăpa? O să vină la mine și o să mă omoare, că va avea încă un motiv în plus. Va face probabil câțiva ani de pușcărie, va scăpa mai devreme și coșmarul pentru mine va reîncepe”, spune femeia, cu lacrimi în ochi, gândindu-se la ce poate fi mai rău pentru ea și cei doi copii ai săi, un băiat și o fată, ambii majori, dar amenințați și ei și bătuți de tatăl violent.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: