Accident! A vrut să plece din mină „călare” pe banda transportoare

Un accident de muncă a avut loc joi noaptea la Mina Dragoteşti. Un angajat din subteran a fost prins de benzile transportoare şi aruncat de la aproape doi metri. Victima se află  acum internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde primeşte îngrijiri medicale, viaţa nefiindu-i pusă în pericol. Bărbatul îşi asumă întreaga vină pentru acest accident şi spune că totul s-a petrecut pentru că, în încercarea sa de a ieşi mai repede din galerie, s-a urcat pe banda transportoare.

Viorel Cruceru, în vârstă de 40 de ani, este angajat al Minei Dragoteşti de mai bine de 20 de ani şi este şef de schimb în unitate. Bărbatul spune că în noaptea incidentului a vrut să iasă mai repede de la şut pentru că avea o problemă acasă. După ce s-a învoit de la inginerul şef al minei, s-a urcat pe banda transportoare, considerând că, în acest fel, va reduce timpul de deplasare până la gura galeriei. Ghinionul a fost de partea sa, asta pentru că s-a agăţat cu piciorul de bandă, aruncându-l câţiva metri pe banda cealaltă. Bărbatul spune că îşi asumă întreaga vină pentru cele întâmplate. “Joi seara m-am învoit o oră la domnul inginer, pentru că trebuia să ajung acasă, aveam o problemă în familie. Trebuia să ies la ora 23 şi am plecat la 22. Mi-a dat bon. La intrarea în mină, de regulă mergem cu cărucioarele însă nu şi la ieşire. Sunt 3 km de străbătut pe jos. Aşa că m-am urcat pe bandă şi la câţiva metri de ieşire m-a prins banda şi m-a aruncat câţiva metri pe banda cealaltă. M-a găsit un maşinist. Este numai vina mea”, a spus Viorel Cruceru.

Acesta a fost transportat de urgenţă la spital pentru că prezenta răni grave. Acum este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, “Bărbatul a suferit un traumatism toraco-abdominal, cu o fractură de coastă C4 şi un traumatism cu o tasare corp vertebral L1. Este stabil hemo-dinamic, nu este risc vital. Este în afara oricărui pericol. Se află internat în Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean”, a declarat Ramona Oprea, medic UPU.

Bărbatul a spus că intenţionează să meargă la un spital din Bucureşti pentru mai multe investigaţii. Rămâne de văzut dacă administraţia îl va sancţiona pentru modul în care a procedat pentru a ieşi din mină.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: