Descinderi printre traficanții gorjeni de droguri

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism de la Târgu Jiu au dat ieri din nou iama printre indivizii care se ocupă de vânzarea drogurilor către tinerii din județ, descinderile având loc în zona Turceni, dar și la Dolj și Mehedinți, în orașele Strehaie și Filiași.

Culmea este că ieri, la Strehaia, și IPJ Mehedinți a făcut descinderi în urma cărora a fost ridicată chiar președinta romilor de acolo, Stela Mihai, mătușa lui Leo, ea fiind băgată după gratii împreună cu fiul și fiica sa pentru o evaziune de peste 3 milioane de euro. În plus, și la Craiova cei de la DIICOT au făcut descinderi printre traficanții de droguri, anchetatorii identificând aici peste 150 de consumatori de „ierburi”, cu toții fiind duși la audieri pentru a spune de la cine și cu cât își cumpărau „marfa”.

În cazul descinderilor de la Gorj anchetatorii au identificat aproape 20 de persoane implicate într-o rețea de distribuție a drogurilor în zonele menționate, șapte dintre indivizi fiind aduși la audierile ce au avut loc la sediul IPJ Gorj. Anchetatorii nu comunicaseră până la închiderea ediției câte persoane au fost reținute în urma acțiunii de ieri, un bilanț fiind așteptat pentru a fi făcut public în cursul acestei zile, când, cel mai probabil, suspecții vor fi duși și la instanță pentru a fi emise mandate de arestare preventivă pe numele lor.

Ieri, în schimb, magistrații au prelungit cu încă o lună mandatele de arestare preventivă emise în primăvară pe numele câtorva indivizi din Mehedinți, de lângă Motru, care sunt anchetați de procurorii DIICOT Târgu Jiu pentru trafic de droguri, ei făcând parte dintr-o rețea mai amplă, anihilată la începutul anului, membrii acesteia fiind ridicați la anumite intervale de timp pentru a fi audiați și trași la răspundere în privința ilegalităților de care sunt suspectați. Până acum o parte dintre suspecți, arestați chiar la începutul lui ianuarie, au primit pedepse cu suspendare după ce și-au recunoscut faptele, fiind de presupus că prin recunoașterea faptelor aceștia i-au ajutat pe anchetatori și în identificarea restului membrilor rețelelor care se ocupă la nivel de județ cu traficul de droguri.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: