Și-a ucis mama, apoi s-a plâns vecinilor că aceasta nu-i vorbește

Un bărbat din comuna gorjeană Licurici și-a sugrumat mama, iar apoi a plecat la un vecin să se plângă de faptul că aceasta nu-i mai vorbește. Când a ajuns la locuința agresorului, vecinul a constatat că bătrâna era decedată și a anunțat imediat poliția. Oamenii legii au stabilit că femeia a fost ucisă de fiul său pe fondul consumului de alcool. Fapta s-a petrecut pe 11 iulie.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani locuia împreună cu mama sa într-o locuință din satul Totea. Singura sursă de venit a acestora era ajutorul de la stat pe care femeia îl primea pentru că era nevăzătoare.

”Este un caz social. Trăiau doar din indemnizația de handicap a femeii. Toți banii îi cheltuia băiatul pe alcool. În primă fază el a avut grijă de ea, chiar el a umblat să îi facă dosarul pentru handicap, iar apoi nu știm ce s-a întâmplat că a devenit un tip foarte conflictual pe fondul consumului de alcool. Poliția se ducea frecvent la ei în zonă. De multe ori când se îmbăta, chiar el suna la 112 din diferite motive. Așa a ajuns să aibă o datorie de 82.000 de lei la primărie din cauza amenzilor”, a precizat viceprimarul cu atribuții de primar din Licurici, Vasile Măciucă.

Nu a fost prima dată când femeia era agresată de propriul fiu, dar mereu îl ierta și nu l-a dat pe mâna poliției. ”În ultima perioadă ne sesiza mereu că o bate. O duceam la spital și când se ducea poliția nu mai recunoștea nimic. Se întâmpla asta când era băut. Cel mai probabil și de data asta era tot în starea de ebrietate, a bătut-o, iar apoi o sugrumat-o. S-a dus la un vecin după un timp și i-a spus că mama nu-i mai vorbește. Când s-au dus acasă, au descoperit că bătrâna de 61 de ani era decedată și au anunțat poliția”, a mai povestit Vasile Măciucă.

Fiul criminal a fost reținut de polițiști și este arestat preventiv, iar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj anchetează cazul. ”În timp ce se afla cu victima, mama sa, în locuinţa comună a acestora din comuna Licurici, satul Totea, pe fondul unor neînţelegeri, inculpatul a exercitat acte de violenţă asupra mamei sale căreia i-a produs mai multe leziuni la nivelul feţei, corpului şi membrelor, iar ulterior a acţionat cu putere cu mâinile asupra zonei gâtului victimei provocându-i acesteia asfixia mecanică prin sugrumare, care a condus la deces“, a precizat Cristina Ciobanu, procuror.

Femeia a fost înmormântată creștinește luni de surorile care nu o mai văzuseră de mult timp, tocmai din cauza comportamentului agresiv al fiului.

Vizualizări: 3,890

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: