Cum sa economisesti bani la cumparaturi

De multe ori, atunci cand faci cumparaturi, nu te uiti la pretul unui produs pentru ca ai nevoie de el si nu ai timp de mers pena la magazinul in care il gasesti cel mai ieftin. Sunt insa anumite cumparaturi pentru care platesti sume importante si orice economie conteaza in acest caz.

In aceste situatii ar trebui sa stii cum sa economisesti bani la cumparaturi, fie ca ele sunt facute online, in supermarket sau la magazinul de la coltul blocului. Iata cateva idei care te pot ajuta.

Plateste cu cardul

In felul acesta vei plati mereu exact si nu vei primi rest monede, pe care de multe ori le pierzi. In acelasi timp, supermarketurile sau magazinele online au contracte cu unele banci prin care ofera anumite reduceri celor care platesc cu cardul, in anumite conditii. Intereseaza-te daca banca ta iti ofera aceste facilitati si in ce conditii.

Foloseste-te de cardurile de fidelitate. Majoritatea supermarketurilor au astfel de carduri pe care le inmanezi la casa in timp ce platesti si in felul acesta acumulezi puncte pe care le poti transforma apoi in bani sau in extrareduceri.

Vrei sa iti cumperi ceva scump? Compara preturile!

Cel putin in cazul electronicelor si electrocasnicelor mari nu cumpara primul produs care iti iese in cale, chiar daca pretul ti se pare tentant. Intra si pe site-urile celorlalte magazine pentru ca s-ar putea sa gasesti preturi mai mici. E important sa compari preturile si sa le urmaresti mai mult timp pentru ca se pot reduce.

Fa-ti lista de cumparaturi atunci cand mergi in supermarket!

Oferta de produse este tentanta in marile supermarketuri, iar daca nu te duci cu o lista de cumparaturi in mana cel mai probabil vei cumpara si lucruri de care nu ai nevoie. In plus, sunt sanse sa uiti ceva de care chiar ai nevoie si te vei intoarce in ziua urmatoare cand probabil, fara lista, vei mai cumpara alte lucruri de care nu ai nevoie.

Incearca sa iti faci in primul rand o lista cu alimentele de care vei avea nevoie pe parcursul unei saptamani pentru a nu fi nevoit sa mergi foarte des in magazine. Pune pe lista si cantitatile de care ai nevoie pentru a te asigura ca nu vei face risipa.

Cu o lista de cumparaturi bine facuta, vei ajunge in supermarket stiind exact ce ai de facut, nu te vei mai plimba printre rafturi si vei petrece mult mai putin timp la cumparaturi.

Cumpara online daca gasesti ceva interesant!

Sansele de a nu gasi intr-un magazin fizic exact ce cauti sunt mari. Vei cumpara ceva ce nu iti place, iar peste cateva zile vei simti nevoia sa cumperi un alt lucru similar, care sa iti placa mai mult.

Daca il cumperi online, ai de ales intre mai multe variante pe care le poti testa. Poti returna bunurile in termen de 14 zile. Ai timp suficient sa te hotarasti daca vrei sau nu sa pastrezi bunul respectiv si sa nu ramai cu banii dati pe un bun de care nu te vei bucura.

Daca te intereseaza cum sa economisesti bani la cumparaturi, sfaturile de mai sus te pot ajuta. Le poti aplica pe toate sau doar o parte dintre ele si in curand vei vedea cum vei incepe sa faci economii.

Vizualizări: 876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: