Ucigașul unui polițist vrea mai puțină pușcărie. Decizia instanței din Gorj

Un criminal de 50 de ani, din județul Botoșani, vrea să iasă mai repede din pușcărie. Bărbatul este încarcerat în prezent în Penitenciarul Târgu Jiu, fiind condamnat, în 2005, la 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav.

Individul l-a ucis cu sânge rece pe șeful de post din comuna Răușeni, județul Botoșani. Crima a fost din răzbunare. Omul legii îl băgase pe bărbat în închisoare, după ce l-a atacat cu un cuțit chiar în sediul postului de poliție.

După ce a ieșit mai devreme din pușcărie, pe „bună purtare”, agresorul nu a uitat cine l-a trimis după gratii. L-a așteptat pe șeful de post pe un drum lăturalnic și i-a tăiat gâtul.

Modificarea Codului Penal i-a dat speranțe criminalului, care a început să depună contestații peste contestații pentru reducerea pedepsei.

Ajuns la Târgu Jiu, Dumitru Bălineanu a cerut din nou reducerea pedepsei de la 25 de ani la 20 de ani închisoare, motivând că a intervenit o lege penală mai favorabilă. „În motivarea cererii a arătat că solicită aplicarea dispozițiilor art. 6 C.pen., apreciind că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege, întrucât agravantele prevăzute la infracțiunea de omor (...) nu se mai regăsesc în Noul Cod penal, în prezent încadrarea fiind art. 188 C.pen., pedepsită cu închisoarea de la 10 la 20 de ani”, potrivit datelor din dosar.

Tribunalul Gorj i-a respins cererea. Și asta pentru că în Codul penal actual, pedeapsa maximă prevăzută de lege pentru infracțiunea săvârșită de bărbatul din Botoșani este de 30 de ani închisoare.

„Prin urmare, pedeapsa de 25 de ani la care a fost condamnat contestatorul prin sentința penală nr.157/2005 a Tribunalului Botoșani nu depășește maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracțiunea săvârșită”, a conchis instanța.

Nemulțumit, bărbatul a contestat decizia, dar Curtea de Apel Craiova nu i-a dat câștig de cauză, menținând sentința judecătorilor gorjeni.

Vizualizări: 1,800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: