Pronunțare amânată în dosarul lui Darius Vâlcov

Darius Vâlcov, fostul consilier al Vioricăi Dăncilă, mai are de așteptat până va afla sentința în dosarul de la Tribunalul Gorj în care este judecat pentru instigare la dare și luare de mită. Judecătorii gorjeni au decis, luni, să amâne din nou pronunțarea. Verdictul ar putea fi dat pe 24 iulie.

„În baza art. 391 alin. 2 C.pr.pen. instanţa amână pronunţarea în cauză la data de 24.07.2020. Cu apel odată cu fondul. Pronunţată în şedinţă publică la Tribunalul Gorj, azi 13.07.2020”, este sentința pe scurt a Tribunalului Gorj.

Potrivit anchetatorilor, Darius Vâlcov le-ar fi cerut angajaților unei societăți comerciale pe care o controla, care se ocupa de întocmirea documentațiilor cadastrale, să plătească un funcționar angajat în cadrul OCPI care să le verifice. Motivul: documentațiile firmei să fie acceptate mai ușor la Cadastru, fără a fi respinse.

Darius Vâlcov speră să fie achitat, susținându-și nevinovăția. „Dacă există Dumnezeu, va fi achitare”, spunea, în iarnă, Vâlcov.

Dosarul a ajuns la Gorj, după ce Curtea de Apel Craiova a dispus strămutarea cauzei de la Tribunalul Olt.

Între timp, pe 21 iulie, fostul ministru al Finanțelor și-ar putea afla sentința în dosarul de corupție aflat pe rolul Tribunalului Dolj. În acest caz, Vâlcov este judecat pentru luare de mită și trafic de influență.

Vizualizări: 579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: