Dosar celebru! Polițist condamnat pentru 4 fapte de luare de mită

O ultimă condamnare în celebrul dosar „Mafia cărbunelui”, care a creat vâlvă în Gorj, în urmă cu cinci ani. Atunci, nu mai puțin de 12 agenți de poliție din zonele Rovinari și Turceni au fost acuzați că lăsau să treacă mașini încărcate cu cărbune sustras de la carierele miniere din Gorj, în schimbul unor sume de bani.

Agentul de poliție Gheorghe Milodin este ultimul care își află sentința. Anul trecut, Curtea de Apel Craiova a decis ca dosarul să fie trimis spre rejudecare, asta după ce Tribunalul Gorj îl condamnase la 4 ani și jumătate cu executare.

Luni, 13 iulie, Tribunalul Gorj a dat verdictul, sentința nefiind însă definitivă. Polițistul Gheorghe Milodin a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 4 ani. Mai mult, polițistul are interzis, timp de 4 ani, să exercite meseria de care s-a folosit pentru a comite infracțiunile.

Bărbatul a fost achitat pentru abuz în serviciu în formă continuată, dar a fost găsit vinovat pentru fals intelectual și luare de mită în formă continuată (4 acte materiale, la datele de 21.12.2014, 13.01.2015, 18.01.2015 și 26.02.2015).

În plus, Gheorghe Milodin a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Bolboşi sau a Şcolii Gimnaziale Bolboşi, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare.

„Deduce din pedeapsa aplicată, durata reținerii şi arestării preventive de la data de 03.09.2015 la 28.12.2015. Confiscă de la inculpatul Milodin Gheorghe suma de 300 lei şi un odorizant auto şi menţine măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 175 lei aparținând lui Milodin Gheorghe”, a decis Tribunalul Gorj.

În acest dosar, doar trei polițiști au fost condamnați definitiv, pedepsele fiind unele mici.

Cea mai mare pedeapsă a fost primită de Nicolae Milodin, fratele polițistului, respectiv doi ani cu suspendare.

Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă în dosar, dar nu a primit niciun leu. Prejudiciul a fost estimat de anchetatori la peste 3,7 milioane lei, cantitatea de cărbune furată fiind de 50.000 de tone.

Vizualizări: 4,632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: